major1984 Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Poszukuję modułu lub jakiegoś innego rozwiązania, które będzie wyświetlało na liście produktów informacje o dostępności bez konieczności klikania na niego i wchodzenia do karty produktu. Chodzi mi dokładnie o coś takiego jak na tej stronie: http://www.eklocki24.pl/55-lego-classic Dziękuje i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ListwySamochodowe.pl Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Przywrócić całość raczej nie, bo masz w nim pewnie zmiany związane z wyglądem i działaniem Twojego szablonu. Musisz spróbować wyszukać fragmenty odpowiedzialne za wyświetlanie informacji o dostępności w oryginale i nanieść je w odpowiednich miejscach w Twojej wersji tego pliku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ListwySamochodowe.pl Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Przecież jest domyślnie: http://www.listwysamochodowe.pl/28-mazda Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 major1984 Posted June 29, 2016 Author Share Posted June 29, 2016 A idzie to gdzieś włączyć, miałem sklep robiony przez firmę i u mnie to wygląda inaczej, a po jakimś czasie użytkowania stwierdzam że to jest fajna opcja i by się przydała. U mnie ta strona wygląda tak: http://modelisa.pl/17-kolczyki-srebrne Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 major1984 Posted June 29, 2016 Author Share Posted June 29, 2016 Te opinie w tym samym miejscu to też było domyślnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ListwySamochodowe.pl Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Tak, to standardowy moduł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ListwySamochodowe.pl Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 A idzie to gdzieś włączyć, miałem sklep robiony przez firmę i u mnie to wygląda inaczej Z tego co widzę to masz "wykastrowany" domyślny szablon (nawet nazwa nie została zmieniona) - czyli trzeba u Ciebie to mówiąc w skrócie przywrócić z oryginału. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 major1984 Posted June 29, 2016 Author Share Posted June 29, 2016 Wystarczy przywrócić plik product-list.tpl czy to bardziej skomplikowane Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 major1984 Posted June 29, 2016 Author Share Posted June 29, 2016 Ok dziękuje za sprowadzenie mnie na właściwy kierunek. Wiem gdzie szukać i co porównywać. Temat do zamknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Do tego potrzebujesz prosty warunek typu: $product.quantity > 0 Możesz sobie zrobić to nawet bardziej rozbudowane: {if $product.quantity = 0} Brak produktu {else if $product.quantity = 1} Ostatnia sztuka {elseif $product.quantity < 1} Dostępny {/if} Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ListwySamochodowe.pl Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Endriu prosty warunek (>0) niby wystarczy do samego pokazania dostępności ale tworzymy wtedy nowe zachowania - inne niż te standardowo dostępne w prestashop. Domyślnie jest status dostępny i niedostępny + ostatnie sztuki dla ilości definiowanej przez panel. Ponadto domyślnie są też chyba tam przypisywane dane strukturalne (schema.org) itp., także moim zdaniem warto to wykorzystać (choć oczywiście trochę sobie dokładamy pracy w takiej sytuacji). Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 (edited) Nie są to żadne nowe zachowania, chyba nie zaglądałeś do pliku product-list.tpl. Edited June 29, 2016 by endriu107 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 major1984 Posted June 29, 2016 Author Share Posted June 29, 2016 Nie zaglądałem to tych plików bo nie bardzo się na tym znam. Nawet nie wiedziałem że domyślny szablon presty jest taki ładny. Za niewiedze trzeba płacić niestety. Człowiek się całe życie uczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Akurat moja powyższa wypowiedź nie była skierowana do Ciebie i zdaje sobie sprawę że ktoś czegoś może nie wiedzieć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
major1984
Poszukuję modułu lub jakiegoś innego rozwiązania, które będzie wyświetlało na liście produktów informacje o dostępności bez konieczności klikania na niego i wchodzenia do karty produktu.
Chodzi mi dokładnie o coś takiego jak na tej stronie: http://www.eklocki24.pl/55-lego-classic
Dziękuje i pozdrawiam
13 answers to this question
Recommended Posts