Jump to content
  • 0

Problem z językami w sklepie

MarcinB

Question

Witam.

Założyłem drugi sklep w języku angielskim. Podmieniłem nazwy produktów z języka polskiego za pomocą pliku csv. Niestety po załadowaniu pliku wszystkie kategorie zostały zmienione na "strona główna". Jednak produkty są przypisane do swoich kategorii. Również na stronie się dobrze wyświetlają. Sklep ma włączony tylko język angielski. Też nie moge edytować pozycji produktu. Widzę ją ale nie mogę jej zmienić. Nazw produktów nie podmieniło. 

Również przy zmianie CMS w menu górnym zostały polskie nazwy, wszędzie zostało podmnienione na angielskie.

Strona sklepu na którym są problemy: http://shop-mika.com/index.php

Strona polskiego sklepu: mikasklep.eu

Wyczyściłem cache presty i przeglądarki

Pozdrawiam.

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Możliwe, że problem wystąpił przy imporcie danego języka - importowałeś nazwy produktów, a nie uwzględniłeś ich kategorii (plik miał niekompletne dane), dlatego te automatycznie zostały przypisane do najwyższej, czyli "Strona główna" lub została pobrana nazwa domyślnej kategorii z języka polskiego.

Podeślij screen pliku + screen z konfiguracji importu.

• 0

Podłączam pliki. Nawet dodanie nowej kategorii i produktu nie rozwiązuje tego problemu. Wszystkie produkty widzę, że są w stronie głównej, jednak faktycznie są porozmieszczane w swoich kategoriach.

EDIT: znalazłem gdzie tkwił błąd. Zmieniło mi domyślną kategorię na drugim sklepie. Przez to wszystko wyświetlało się jako strona główna. Jednak dalej nie wiem czemu tych nazw nie podmienił. Również w górnym menu kategorie CMS mają polskie nazwy, podczas gdy są one podmienione na angielskie.

Kolejny EDIT: Język CMS należało zmienić z profilu wszystkich sklepów. Wcześniej działałem tylko na drugim sklepie. Natomiast główny sklep dalej języku angielski(mimo że jest na nim wyłączony) miał polskie tytuły. Górne menu widocznie pobiera te opisy z głównego sklepu.

post-932656-0-36321600-1467184500_thumb.jpg

post-932656-0-17371200-1467184502_thumb.jpg

post-932656-0-94889700-1467184656_thumb.jpg

Edited by MarcinB (see edit history)