Jump to content
  • 0

Wyświetlanie się cen NETTO zamiast BRUTTO PS 1.6.1.1

veciak11

Question

Witam ponownie po dłuższej przerwie :)

Mam problem z którym nie mogę sobie poradzić. Zaznaczam, że przeszukałem googla jak i forum, jednak rozwiązania nie znalazłem - więc albo nie było takiego problemu albo jest na tyle trywialny, że nikt o to nie pyta  :ph34r:

Mianowicie, w sklepie wyświetlają się produkty z ceną netto, chciałbym żeby wyświetlała się cena brutto.

Przykład znajduje się pod tym linkiem: http://veronaobuwie.com.pl/krzesla/33-krzeslo.html

Druga - poboczna sprawa to powiększenie czcionki ceny na karcie produktu (lub opcjonalnie zmniejszenie czcionki NETTO/BRUTTO).

Bez hejtów proszę :)

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Sprawdź Admin > Klienci > Grupy - tam możesz ustawić, jakie ceny ma widzieć dana grupa klientów - np. zalogowani, czy goście.

Co do powiększenia czcionki ceny to odpowiada za to prawdopodobnie plik themes/leo_shopping/css/global.css

Znajdź w nim:

.price {
color: #f2434a;
font-size: 16px;
}

I zwiększ wartość font-size do np. 18px;

W razie problemów lub potrzeby wsparcia kontakt znajdziesz w stopce poniżej :-)

• Like 1

• 0

Dziękuję za pomoc, plusik dla prestashow! Nie pomyślałem, że to właśnie tam, będzie można ustalić ceny netto / brutto :)

Co do czcionki i miejsca, które podałeś, to odpowiada to globalnym ustawieniom. Poradziłem sobie zmniejszając czcionkę napisu brutto/netto w pliku product.css w tym miejscu: 

.our_price_display {
  font-size: 20px;
  font-family: "Source Sans Pro";

Mam natomiast jeszcze jeden problem. Cena oraz napis brutto/netto są złączone, w jaki sposób mogę sprawić by była tam przerwa (jedna spacja lub więcej)?

Edited by veciak11 (see edit history)

• 0

Żeby nie zaśmiecać, mam jeszcze jeden problem z którym, nie daję rady...  :wacko:

Sklep: veronaobuwie.com.pl
Presta: 1.6.1.1
Szablon: Leo Shopping

Otóż, mapka dojazdu, która powinna pojawiać się w stopce po prawej stronie, wyświetla się tylko na karcie produktu. Nie widać jej w ogóle na stronie głównej sklepu oraz w kategoriach. Ma ktoś pomysł jak można by było to rozwiązać?

• 0

Veciak11 - co do złączenia ceny - prawdopodobnie musisz edytować plik product.tpl - znajduje się on w folderze Twojego szablonu. Musisz odnaleźć kod <span id="our_price_display"... i za nim dać spacje.

Co do mapy - możesz sprawdzić, czy moduł leo footer nie jest wykluczony z innych stron niż product. Ew. sprawdzić konfigurację modułu. 

• Like 1