Jump to content
  • 0

Problem z aktualizacją koszyka

marczaq

Question

Witam,

Mam problem z aktualizacją koszyka. W przypadku, gdy klient kupi produkt, lub zmieni się cena produktu to wartości te nie zmieniają się u klienta w produktach, które ma w koszyku.

Przykładowo:

Klient X tydzień temu dodał do koszyka produkt Y. Po 2 dniach zmieniłem cenę produktu a klient dziś może kupić produkt zgodnie z cena jaką ma w koszyku. Podobny problem jest z dostępnością. Dochodzi do sytuacji, że klient może kupić produkt którego nie ma już na stanie bo ma go w koszyku.

Czy to wina ustawień w sklepie? (jakich) czy też może moduł koszyka ma taki bug?

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

tak tylko rozumiem, że wtedy klient nie będzie mógł sobie dodawać pewnych produktów do koszyka i generować zamówienia wtedy kiedy będzie miał już wszystko. Mnie interesuje właśnie taka forma gromadzenia produktów.

Rozumiem, że domyślny moduł koszyka nie aktualizuje produktów (stany magazynowe i ceny)? 

• 0

Taki koszyk ma status abandoned cart i dane w nich (cena, stan) nie są aktualizowane.

Jak Twój sklep dopadną chińskie boty to mogą takich porzuconych koszyków wygenerować tysiące.

I każde update ceny lub stanu miało by je aktualizować?

Serwer zdechł by po paru minutach :)

• 0

Ale można zrobić aktualizację przed złożeniem zamówienia. I poinformować użytkownika, że jego koszyk jest nieaktualny.

W sklepie jest autoryzacja od administratora, to problemu z botami nie ma.

Czy istnieje taka modyfikacja (albo opcja w module domyślnym) czy też muszę modyfikować koszyk?