By Kuhi Posted September 11, 2008 Share Posted September 11, 2008 PRESTASHOP Kurulumunu Türkçe Yaptım Katgılarınızı Bekliyorum.....Prestashop ön kurulumda İngilizce ve Fransızca vardı bende onu Türkçe ingilizceye çevirdim denedim gayet güzel çalışıyor çeviriyide özenerek yapmaya çalıştım ama bir iki konuda eksik kaldım burda hep beraber el ele verirsek onuda başarırız.Şimdi sadece aşağıda verecem iki dosyayı alın ve Prestashopun içindeki install klasörünün içindeki langs klasorunun içindeki yere kopyalayım xml dosyasını üstüne yaz deyin fr.php yi silebilirsiniz.Daha sonrada install klasörünün içindeki img klasörünün içindeki langs klasörünün içindeki fr klasörünün ismini tr yapalım.işlem bu kadar.Kuruluma geçebiliriz kurulum ön tanımlı olarak türkçe ama sorunlarım şunlar.1.kurulumda türkçe iken sol üst köşede prestashop kurulumuna hoş geldiniz resmi çıkmamakta . ama ingilizcede çıkmakta ben yukarda verdiğim klasorun yani install/img/langs/fr nin ismini tr yaptım xml dede değiştirdim ama hala çıkmamakta klasorun ismin degiştirmezsem fr kalırsa ise çıkmakta anlamadım gitti 2.sorun ise kurlum bitkten sonra sayfa türkçe tamam ama tr bayragı yok bir sürü dillerin bayragı var ben tr bayragını nasıl koyarım ve diğerlerini silerim kurulum sırasında ? ben her zaman kurulum yapınca bunları panelden değiştirmek istemiyorum bana sadece ingilizce ve türkçe yetiyor bunlarıda ön kuruluma yerleştirmek istiyorum.Katkılarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.prestashopun türkler tarafından biraz daha ilgi görmesi şart lütfen biraz daha çalışşalım ve birbirmize yardım edelim.İndirmek içinhttp://www.dosya.tc/prestashop_1.0.rar.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
basar67 Posted September 13, 2008 Share Posted September 13, 2008 Merhaba,katkıların için teşekürler. Dosyadaki eksik olanları tamamlayıp prestashop takımına gönderirim. 1.1 Sürümünde eklesinler türkce kurulum sihirbazını.Teşekürler... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinan Posted October 14, 2008 Share Posted October 14, 2008 % 100 Türkçe tr.gzip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orçun Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 % 100 Türkçe Teşekkürler Sinan. Eminim baya zaman harcamışsındır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
By Kuhi Posted October 20, 2008 Author Share Posted October 20, 2008 Katkılar için teşşekürler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
reco Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 1.adım : kurulum klasörü olan /install ın içinde /langs klasöründe TR dil dosyayı yok. öncelikle oraya TR dil dosyasını koymamız gerekli. 2.adım : install/ => /langs klasörünün içinde bulunan list.xml dosyayında en son tagından sonra şu kodu eklemeliyiz ../img/l/12.jpgtr-trtrtr____________________________________________________________(not : 12.jpg ilgili klasörde mevcut sadece link vermek yeterli)____________________________________________________________bunlar yapılırsa kurulumda türkçe seçeneği çıkacaktır eğer şu geç saatte bir şey atlamadıysam çalışmanız için teşekkürler ayrıca.saygılarımla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts