lioner529 Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Chciałbym edytować szablon bootstrap v. 1 Zmieniłem zdjęcia w homeslider/img , jest w miarę dobrze, pozostało jeszcze zmienić tekst na tych zdjęciach. Edytowałem plik homeslider.php, jednak tekst nie ulega zmianie. Proszę powiedzieć mi co robię źle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Hieronim32 Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 (edited) Czysciles cache? Tekstu modulow nie zmienialo sie przypadkiem w plikach .tpl a nie php? Edited June 14, 2016 by Hieronim32 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lioner529 Posted June 14, 2016 Author Share Posted June 14, 2016 Gdzie mam tego pliku szukać,w modules? Jak należy czyścić cache, w przeglądarce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Przeciez standardowy slider to moduł homeslider który posiada konfiguracje i z poziomu panelu sklepu edytujesz zdjęcia jak i tekst który się na nich wyświetla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Hieronim32 Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Tpl siedzi w themes/modules/nazwamodulu Co do cache w przegladarce zazwyczaj wystarczy ctrl + f5, cache presty czyscisz w zaawansowane/wydajnosc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lioner529 Posted June 14, 2016 Author Share Posted June 14, 2016 W panelu administracyjnym, kiedy klikam konfigurator szablonu, nie widzę, nie mam tej opcji dostosowanie slidera. Chodzi mi o te napisy na zdjęciu http://wstaw.org/h/cecd64ef5b5/ chciałbym wstawić polski tekst o książkach. Nie wiem jak to zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Mam na myśli moduł slidera nie moduł Konfiguratora szablonu czyli Moduły > Moduły > Slider zdjęć > Konfiguruj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lioner529 Posted June 15, 2016 Author Share Posted June 15, 2016 Endriu nie jestem w stanie tego zrobić, opcji w modułach tego nie ma - http://wstaw.org/h/a94db8d9c51/ w katalogu modules co prawda jest plik config.xml, ale nie ma tam tego tekstu, jak kliknę "pozycję" próbując edytować slider nie wiem co należy zrobić - http://wstaw.org/h/2131b184440/ Pomóż! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 (edited) Przeczytaj na spokojnie jeszcze raz to co napisałem ponieważ zawędrowałeś nie do tej podzakładki co pisałem. Masz być w Moduły > Moduły i usługi > Slider zdjęć na stronie głównej. Edited June 15, 2016 by endriu107 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lioner529 Posted June 15, 2016 Author Share Posted June 15, 2016 Zrobiłem to, nie wiedziałem o tym, że to z panelu wszystko można, dzięki Endriu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Presta to swego rodzaju CMS (Content Management System) czyli system zarządzania treścią i w większości spełnia to określenie jeśli chodzi o kwestie zarządzania treścią ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lioner529 Posted June 20, 2016 Author Share Posted June 20, 2016 Nie mogę założyć nowego tematu, ciągle mnie przekierowuje na stronę demonstracyjną sklepu, także przepraszam. Mam problem, chciałbym wstawić filmiki z youtube na stronę, w szablonie bootstrap. Nie chcę kupować komercyjnego modułu, dlatego chcę Was poprosić o podpowiedź, co zrobić, czy jakiś plik yrzeba modyfikować, czy można to jakoś zrobić w panelu administracyjnym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Być może przy zakładaniu tematu jest blokowane słowo bootstrap spróbuj założyć temat bez używania tego słowa albo powstawiaj kropki między litery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lioner529 Posted June 20, 2016 Author Share Posted June 20, 2016 Zrobię tak, jeśli mnie nie puści, proszę Cię podpowiedz co tu zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
lioner529
Chciałbym edytować szablon bootstrap v. 1 Zmieniłem zdjęcia w homeslider/img , jest w miarę dobrze, pozostało jeszcze zmienić tekst na tych zdjęciach. Edytowałem plik homeslider.php, jednak tekst nie ulega zmianie. Proszę powiedzieć mi co robię źle.
13 answers to this question
Recommended Posts