Jump to content
  • 0

Nie działający sklep po backupie, 500 Internal Error

proghead

Question

Witajcie, proszę o pomoc!

Dziś rano działał mi sklep, instalowałem nowe moduły i coś poszło nie tak, postanowiłem przywrócić całą kopię sklepu, bo nie wiedziałem gdzie dokładnie popełniłem błąd.

Gdy jeszcze sklep działał skopiowałem całą zawartość z ftp. Po wysypaniu sklepu wrzuciłem wszystkie, wcześniej skopiowane pliki z powrotem na ftp i przywróciłem bazę danych z nocy. Niestety, sklep nie działa.

www.janshop.pl

po wejściu przez ścieźkę serwera dostaję komunikat

Error: "install" directory is missing

sprawdzałem ustawienia plików config - są właściwe dane do połączenia z bazą. Folderu install nie ma od dawna, bo i po co? Nie mam już pomysłow...

Edited by proghead (see edit history)

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Takie coś mam:

Strict Standards: Declaration of Media::cccCss() should be compatible with MediaCore::cccCss($css_files, $cache_path = NULL) in /override/classes/Media.php on line 76

Parse error: syntax error, unexpected '}' in /classes/module/Module.php on line 2706

Jak wyłącze cache w settings.inc.php to mam tylko ten 2 błąd.

• 0

Nainstalowałeś jakichś wynalazków co mają zwykłe błędy w składni:

Parse error: syntax error, unexpected '`' in /modules/pagecache/pagecache.php on line 1281

1. Zaawansowane -> Wydajność

Wyłącz moduły nie od PrestaShop - TAK

Wyłącz wszystkie nadpisywania - TAK

2. Przez ftp skasuj te moduły z błedami

3. Z katalogu override skasuj wszystkie nadpisania od tych modułów (rozpakuj moduł i zobacz co ma w katalogu override)

4. Skasuj cache/class_index.php

5. Zaawansowane -> Wydajność

Wyłącz moduły nie od PrestaShop - NIE

Wyłącz wszystkie nadpisywania - NIE

6. Sprawdź front sklepu

• 0

Admin też nie działa.

I nie instalowałem żadnych wynalazków, tylko moduły kupione w sklepie Presty. Problemem jest chyba łącze lub serwer, bo jak wysyłam pliki na ftp to wchodzą z błędami, pliki php mają jakieś krzaki w losowych miejscach, a grafiki artefakty.

• 0

Jeśli nie działa adnin to:

2. Przez ftp skasuj te moduły z błedami

3. Z katalogu override skasuj wszystkie nadpisania od tych modułów (rozpakuj moduł i zobacz co ma w katalogu override)

4. Skasuj cache/class_index.php

Łącze lub serwer plików ci nie konwertuje tylko źle skonfigurowany klient ftp.

Tryb pasywny, bez żadnego szyfrowania, zestaw znaków UTF-8.

• 0

Problemem okazało się łącze. Mamy 2 dostawców w firmie, przepiąłem się na Orange, wgrałem jeszcze raz całość na ftp i jeszcze raz przywróciłem bazę i przeszło.

Klienta mam dobrze skonfigurowane.

Mam tylko problem z instalacją modułu, który wcześniej już działał

https://github.com/jdanthinne/advancedfeaturesvalues

[PrestaShop] Fatal error in module file :/classes/module/Module.php:

Uncaught exception 'ReflectionException' with message 'Class FeatureValueOverrideOriginal_remove576119a044e46 does not exist' in /classes/module/Module.php:2944 Stack trace: #0 /classes/module/Module.php(2944): ReflectionClass->__construct('FeatureValueOve...') #1 /classes/module/Module.php(2749): ModuleCore->removeOverride('FeatureValue') #2 /classes/module/Module.php(347): ModuleCore->uninstallOverrides() #3 /modules/advancedfeaturesvalues/advancedfeaturesvalues.php(51): ModuleCore->install() #4 /controllers/admin/AdminModulesController.php(867): AdvancedFeaturesValues->install() #5 /controllers/admin/AdminModulesController.php(1116): AdminModulesControllerCore->postProcessCallback() #6 /classes/controller/Controller.php(178): AdminModulesControllerCore->postProcess() #7 /override/classes/Dispatcher.php(339): ControllerCore->run() #8 /override/classes/Dispatcher.php(107): Dispatcher->dispatch_16() #9 /admin013cargoh/index.php(58): Dispatcher->dispatch() #10 {main} thrown

• 0

Nie, to nie jest łącze pseudokomórkowe tylko normalny kabel. Akurat na Orange działa, nie działa na innym lokalnym, też kabel.

I teraz się zaczyna... przy ponownej instalacji modułu PayU

Notice w linii 113 w pliku /cache/smarty/compile/e1/e1/ea/e1e1ea4a5f998c1e024834671a3110d8bc7853b9.file.header16.tpl.php

[8] Undefined index: show_delivery

Notice w linii 113 w pliku /cache/smarty/compile/e1/e1/ea/e1e1ea4a5f998c1e024834671a3110d8bc7853b9.file.header16.tpl.php
[8] Trying to get property of non-object

A na głównej mam to

Warning: strpos(): Empty needle in /classes/Media.php on line 758