freebee Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Zdravím Vás, stavím svůj první eshop a na prestě a měl bych pár úvodních dotazů. Zkoušel jsem hledat, ale nic kloudného jsem nenašel. 1) hodilo by se mi, aby bylo stejné číslo faktury s číslem objednávky - takto vzniká poměrně problém s jejich párováním 2) Lze někde editovat automatické emaily, které chodí zákazníkům? Při platbě převodem bych potřeboval nastavit, aby jako variabilní symbol bylo právě číslo objednávky, ale u způsobu platby nic takového není. Je tam jen standardní text: Částka: xxxx,00 KčMajitel účtu:Detaily účtu:Sídlo banky: Díky moc Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 1) Dvě čísla mají svůj důvod. Postupem času se číselná řada objednávek a faktur rozejde kvůli nevytvořeným fakturám (zrušení objednávky) nebo vícenásobným fakturám (po ručním přidání zboží do objednávky se vytvoří nová faktura). Obě řady by měly být souvislé a ta pro faktury zcela určitě. Proto tu nestačí jedno číslo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 1) nejprve musíš nainstalovat nějakej modul na nastavení číselné řady objednávek "kodu/reference", já používám modrefchange, lze tam nastavit případně i číselná řada košíků, dodáků, faktur.... a k tomu používám nějaký modul na faktury, ve kterém nastavíš, že číslo faktury = reference objednávky2) e-malové šablony se editují v mails/cs/ konkrétně u tebe v bankwire, pokud nepoužíváš nějaký modul pro bankovní převod, měl by tam být nastavení {order_name} což v tvém případě po splnění 1) bude vyhazovat číslo objednávky, které si nastavíš.Neplést ID objednávky a KÓD objednávky, to jsou naprosto rozdílní věci a ID vůbec nemusíš řešit, to vidíš jen ty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts