Mam projekt sklepu który ma zawierać części samochodowe. Wprowadziłem w produktach możliwość wyboru - Typu, Rocznika, Zestawu.
W obecnej chwili mam tak że wszystkie możliwe atrybuty ( te które wybrałem ) są wyświetlane.
Teraz pytanie, czy da się ustawić atrybuty tak by pierwszym KONIECZNYM wyborem musiał być typ auta, następnie pojawia się odpowiednia lista roczników ( zależna od typu ), następnie zestaw ( zależny od typu i rocznika ),
Tzn wybieram Typ auta, wyświetlają mi się dostępne roczniki, Wybieram później rocznik wyświetlają mi się dostępne zestawy,
Potrzebuję tego konkretnego modelu ponieważ zestawy są zależne od rocznika i typu pojazdu. Nie może być tak że klient wybierze zestaw dla rocznika i typu auta który nie istnieje. np.
W bazie mamy VW Golf
3 typy:
Kombi Kabrio Hatchback
Roczniki:
Kombi - 2011 ( i nowsze ) Kabrio - 2010 ( i nowsze )
Question
IgorDev
Witam,
Mam projekt sklepu który ma zawierać części samochodowe.
Wprowadziłem w produktach możliwość wyboru - Typu, Rocznika, Zestawu.
W obecnej chwili mam tak że wszystkie możliwe atrybuty ( te które wybrałem ) są wyświetlane.
Teraz pytanie, czy da się ustawić atrybuty tak by pierwszym KONIECZNYM wyborem musiał być typ auta, następnie pojawia się odpowiednia lista roczników ( zależna od typu ), następnie zestaw ( zależny od typu i rocznika ),
Tzn wybieram Typ auta, wyświetlają mi się dostępne roczniki,
Wybieram później rocznik wyświetlają mi się dostępne zestawy,
Potrzebuję tego konkretnego modelu ponieważ zestawy są zależne od rocznika i typu pojazdu. Nie może być tak że klient wybierze zestaw dla rocznika i typu auta który nie istnieje. np.
W bazie mamy VW Golf
3 typy:
Kombi
Kabrio
Hatchback
Roczniki:
Kombi - 2011 ( i nowsze )
Kabrio - 2010 ( i nowsze )
Hatchback - 2010-2014
Zestawy:
Kombi - zestaw A, B
Kabrio - zestaw C, D
Edited by IgorDev (see edit history)Hatchback - zestaw E, F
Znacie jakiś sposób by to dobrze zrobić ?
1 answer to this question
Recommended Posts