Jump to content

Chyba v kategoriích, košíku a detailech objednávek. VYŘEŠENO

zabza

Recommended Posts

Zdravím, snad mi někdo poradíte.
Používám Prestu 1.1.0.5 už téměř rok zcela bez problému.
Před několika dny byl výpadek hostingu a po obnovení se v Prestě objevilo několik problémů.

Blok kategorií neroluje. Pokud nastavím v administraci možnost rolování, nejsou v bloku na frontendu zobrazeny žádné kategorie.
Dále nefunguje ajaxový košík a zmizely textové editory u vkládání popisu zboží, v CMS a podobně.
A co mi vadí nejvíc je to, že při kliknutí na detail objednávky zákazníkem se nic nerozbalí jako obvykle.

Zkusil jsem odinstalovat a znovu nainstalovat blok kategorií i košíku a nepomohlo to. Našel jsem zde na foru ve velmi podobné situaci rady, ohledně css/global (tam jsem problém nenašel) a ohledně zásahu a mazání ve smarty/compile ale přiznám se že se takového zásahu tak trochu bojím. Smarty nerozumím a právě ve smarty/compile je hodně souborů Možná právě ty jsou zdrojem problému, ale já osobně skutečně nevím a tak než něco neuváženě smažu se raději zeptám.

Pokud někdo máte řešení, poraďte prosím. Eventuelně někdo kdo podobný problém měl, jak jste ho vyřešili?
Díky

Podla popisu sa zda, ze sa ti nenacitavaju javascripty a jQuery a teda nefunguje ziadna z Ajax aplikacii PrestaShop. Je mozne, ze mas v prehliadaci vypnute pouzitie javascriptu. Skus obchod otestovat v inych prehliadacoch.

Díky za radu, ale bohužel tím to nebude. Když mi něco nejde, zkouším tento krok jako první. Zkusil jsem FF, Operu, IE8, Comodo Dragon a všechno stejné jak při normálním načtení tak i když jsem smazal cookies (pro jistotu).

• 2 weeks later...

Nakonec jsem to vyřešil.
Původně jsem hledal (a našel) na foru podobný problém, který se tu již vyskytl, ale žádné z uvedených řešení nefungovalo.
Začal jsem tedy uvažovat selským rozumem a hledal jsem to, co se pokazilo u mě ale u podobných problémů zde na fóru nebylo uvedeno.
Rozdíl byl v tom, že mě nefungovaly ani textové editory v popisu zboží, CMS a podobně.
V Prestě 1.1.0.5 kterou používám jsou tyto editory ve složce js. No tak jsem přes ftp složku odstranil z webu a znovu nahrál. A vše funguje jak má.
Ještě před tím jsem si tu na fóru přečetl jak postupovat, když chci přenést obchod z jednoho hostingu na druhý a ověřil si tak, že když budu manipulovat s těmi soubory a složkami, které jsem chtěl zpracovávat, tak obchod nepoškodím.

Omlouvám se, že to popisuju tak rozvláčně a neprofesionálně, ale přiznejme si, že kdyby to tady byl samý profesionál, tak fórum není potřebné a že se možná někomu hodí i takový na první pohled zbytečný postup.