Jump to content
  • 0

Problem z przewoźnikiem/ kurierem

Remigiusz

Question

10 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Właśnie cały problem w tym, że jest włączony.

Nawet gdy dodałem nowego to się on nie pokazywał, próbowałem też wyłączyć odbiór osobisty, żeby sprawdzić czy nie pokazuje tylko 2 przewoźników ale zostawał sam kurier za wpłatą.

post-1099490-0-09897300-1465034944_thumb.jpg

• 0

A w danym produkcie nie masz czasem przypisanych na stałe przewoźników (przy edycji produktu)?

Druga sprawa że coś tu nie gra. Masz włączony odbió osobisty ale dlaczego tej opcji nie ma w konfiguracji ship to pay przypisanej do płatności? Skoro nie jest przypisana to nie powinna się wyświetlać.

Cache w wydajności wyłączony? Jakiś dodatkowy moduł do pobrania nie masz czasem zainstalowany?

• 0

Cache mam wyłączony co do płatności to mam moduły płatność za pobraniem, ostatnio instalowałem to ship 2 pay, przelew na konto.

A teraz wszedłem jeszcze w edycje produktów i rzeczywiście instalując moduł za pobraniem wywaliło mi przewoźnika za pobraniem.

Teraz pytanie czy da się automatycznie we wszystkich produktach go dodać?

• 0

Wszystko potwornie komplikujesz :(

Po co zakładasz stu przewoźników typu: kurier przelew, kurier w łapę, kurier paypal itd.?

Przewoźnik to przewoźnik i tyle.

RAZ go tylko zakładasz, a modułem ship2pay spinasz go z dozwolonymi metodami płatności.

Następny temat: po co we wszystkich produktach wstawiasz przewoźników?

Przewoźnik w produkcie służy tylko wyodrębnieniu specyficznych metod dostawy danego produktu.

Jeśli mamy w sklepie tysiąc produktów dostarczanych standardowo, to nic im nie wstawiamy.

A mamy np. jeden produkt dostarczany tylko rakietą kosmiczną, to tylko w tym JEDNYM produkcie dajemy przewoźnika "Rakieta kosmiczna". :D

• Like 1