Remigiusz Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 (edited) Cześć, Zastanawia mnie czemu po zainstalowaniu modułu płatności za pobraniem (płatność przy odbiorze) nie widać w opcjach przesyłki pobrania? Może mógłby ktoś coś mi poradzić? Edited June 3, 2016 by Remigiusz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Aktywuj daną opcję w ustawieniach modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Remigiusz Posted June 4, 2016 Author Share Posted June 4, 2016 Ten moduł nie ma konfiguracji, można go tylko wyłączyć lub włączyć... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 Masz może zainstalowany moduł typu ship to pay? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Remigiusz Posted June 4, 2016 Author Share Posted June 4, 2016 Nie ma takiego modułu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Remigiusz Posted June 4, 2016 Author Share Posted June 4, 2016 Zainstalowałem, i tak nadal pokazuje mi tylko dwie opcje. Wszystko byłoby okej tylko za pobraniem mam droższą przesyłkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 A ten przewoźnik z pobraniem czasem nie jest wyłączony w panelu admina? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Remigiusz Posted June 4, 2016 Author Share Posted June 4, 2016 Właśnie cały problem w tym, że jest włączony. Nawet gdy dodałem nowego to się on nie pokazywał, próbowałem też wyłączyć odbiór osobisty, żeby sprawdzić czy nie pokazuje tylko 2 przewoźników ale zostawał sam kurier za wpłatą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 A w danym produkcie nie masz czasem przypisanych na stałe przewoźników (przy edycji produktu)? Druga sprawa że coś tu nie gra. Masz włączony odbió osobisty ale dlaczego tej opcji nie ma w konfiguracji ship to pay przypisanej do płatności? Skoro nie jest przypisana to nie powinna się wyświetlać. Cache w wydajności wyłączony? Jakiś dodatkowy moduł do pobrania nie masz czasem zainstalowany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Remigiusz Posted June 6, 2016 Author Share Posted June 6, 2016 Cache mam wyłączony co do płatności to mam moduły płatność za pobraniem, ostatnio instalowałem to ship 2 pay, przelew na konto. A teraz wszedłem jeszcze w edycje produktów i rzeczywiście instalując moduł za pobraniem wywaliło mi przewoźnika za pobraniem. Teraz pytanie czy da się automatycznie we wszystkich produktach go dodać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Wszystko potwornie komplikujesz Po co zakładasz stu przewoźników typu: kurier przelew, kurier w łapę, kurier paypal itd.? Przewoźnik to przewoźnik i tyle. RAZ go tylko zakładasz, a modułem ship2pay spinasz go z dozwolonymi metodami płatności. Następny temat: po co we wszystkich produktach wstawiasz przewoźników? Przewoźnik w produkcie służy tylko wyodrębnieniu specyficznych metod dostawy danego produktu. Jeśli mamy w sklepie tysiąc produktów dostarczanych standardowo, to nic im nie wstawiamy. A mamy np. jeden produkt dostarczany tylko rakietą kosmiczną, to tylko w tym JEDNYM produkcie dajemy przewoźnika "Rakieta kosmiczna". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Remigiusz
Cześć,
Zastanawia mnie czemu po zainstalowaniu modułu płatności za pobraniem (płatność przy odbiorze) nie widać w opcjach przesyłki pobrania?
Może mógłby ktoś coś mi poradzić?
Edited by Remigiusz (see edit history)Link to comment
10 answers to this question
Recommended Posts