solidit Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 (edited) Witam, czy możliwe i bezpieczne jest aby w Prestashop zakupy odbywały się tylko i wyłącznie bez rejestracji i logowania czyli jako tzw szybkie zakupy??? Jak to najprościej zrobić? Z góry dziękuję za pomoc. Edited June 1, 2016 by solidit (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Jest to możliwe, najprościej to po prostu ukryć w kodzie elementy odpowiadające za rejestracje i logowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
solidit Posted June 1, 2016 Author Share Posted June 1, 2016 (edited) A nie ma później problemów jeśli ktoś kupuje np 2 raz? Gdzieś czytałem, że przy szybkich zakupach e-mail zapisuje się w bazie i przy ponownym kupnie trzeba zerować e-mail... Sprawdziemł i faktycznie tak jest. W jakim momencie najlepiej zrobić to zerowanie adresu? Który plik za to odpowiada? Edited June 1, 2016 by solidit (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 Chyba w wersji 1.4 tak było ze nie dało się zamówić, w 1.5 kiedyś postawiłem klientów sklep który tylko w ten sposób sprzedaje i nie ma problemów aby zamawiać jako gość kilka razy z tego samego adresu email, natomiast jeśli ktoś już ma założone konto w sklepie na dany adres email to faktycznie korzystając z tego samego adresu nie da się kupić jako gość, tak jest również w 1.6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrzosu Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Witam. Czy możliwe jest maksymalne uproszczenie sklepu? Interesuje mnie tylko: 1. produkt do koszyka 2. wypełnienie minimum niezbędnych danych koniecznych do wysyłki i rachunku wraz z wyborem opcji dostawy i najlepiej aby to było na jednej stronie3. kliknięcie ZAKUP Wszystko bez rejestracji i zakładania konta itp.Bardzo proszę o odpowiedź, czy tak uprościć się "da". Jestem raczej amatorem w tej dziedzinie, a obecnie korzystam ze sklepu QuickCart, który jest genialny pod względem prostoty, ale nie integruje się np z modułem wysyłek DPD i nie generuje prostych rachunków (nie muszą to być faktury), a właśnie na tym mi zależy.Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Krótko: Tak da się. Trochę dłużej: Będziesz musiał dostosować sobie szablon jeśli chcesz tylko taką formę, w zależności od modułów płatności może to sie nie udać na typowo jednej stronie tylko np. na stronie koszyka (uzupełnianie danych i wybór płatności) i dodatkowa strona gdzie będziemy potwierdzać, zamówienie czyli łącznie na 2 stronach. W standardzie wszystko na jednej stronie presta oferuje ale tylko dla płatności przelewem bankowym i przy odbiorze chyba że się coś zmieniło i jest więcej opcji dostępnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrzosu Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Dziękuję za szybką odpowiedź. Wobec tego jeśli tak się da to będę próbował. Nie chciałem się zabierać za to nie mając co do tego pewności.Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts