qmak Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 Witam,Pojawił się problem (z dnia na dzień, bez modyfikacji) - rozjechało mi się menu poziome TOP BLOCK. Jest teraz w dwóch liniach mimo, że powinno pomieścić się w jednej (cały czas było dobrze). Zasłania logo i pasek wyszukiwania.Nie ma na to wpływu plik superfish-modified.css, ponieważ podmieniłem z backupu i dalej problem występuje.Proszę o podpowiedź jak to naprawić, bo straciłem już kilka godzin i dalej nie znalazłem rozwiązania. W załączniku screenshot. Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 Najlepiej podaj link do strony bo tak z obrazka to ciężko wywróżyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qmak Posted May 30, 2016 Author Share Posted May 30, 2016 (edited) Najlepiej podaj link do strony bo tak z obrazka to ciężko wywróżyć. www.labadu.pl Teraz menu jest trochę ubogie, bo kombinowałem, ale problem dalej jest... Edited May 30, 2016 by qmak (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 Spróbuj dodać gdzieś w css-ach: #block_top_menu { overflow: hidden; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
qmak Posted May 30, 2016 Author Share Posted May 30, 2016 (edited) Spróbuj dodać gdzieś w css-ach: #block_top_menu { overflow: hidden; } Niestety ale nie pomaga http://labadu.pl/ EDIT: Wyłączyłem chwilowo blok top menu. Mam teraz jeszcze jeden problem. Po updat'cie pliku global.css, zamiast ikon (np symbol telefonu) pojawiają mi się różne znaczki... Proszę rzucić okiem i podpowiedź jak to naprawić. Edited May 30, 2016 by qmak (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 a gdzie to menu jest teraz? Zostało wyłączone?możesz na moment je włączyć raz jeszcze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
qmak Posted May 30, 2016 Author Share Posted May 30, 2016 (edited) a gdzie to menu jest teraz? Zostało wyłączone? możesz na moment je włączyć raz jeszcze? Już włączyłem Bardzo proszę o sprawdzenie i ewentualną diagnozę. Edited May 30, 2016 by qmak (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
qmak Posted May 31, 2016 Author Share Posted May 31, 2016 Spróbuj dodać gdzieś w css-ach: #block_top_menu { overflow: hidden; } Jednak pomogło - dodałem do /themes/default-bootstrap/css/modules/blocktopmenu/css/superfish-modified.css Dziękuję bardzo! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 nie zdążyłem ;-) dzięki za informacje o rozwiązaniu problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
qmak Posted May 31, 2016 Author Share Posted May 31, 2016 (edited) nie zdążyłem ;-) dzięki za informacje o rozwiązaniu problemu Logo i pasek wyszukiwania i koszyk zostały odkryte, jednak nie można ich kliknąć (jakby top block menu było na wierzchu, tylko przeźroczyste) Prosiłbym o spawdzenia na: www.labadu.pl Edited May 31, 2016 by qmak (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
qmak Posted May 31, 2016 Author Share Posted May 31, 2016 Ogólnie rozwiązałbym problem, ale nie wiem gdzie szukać tego wpisu: #block_top_menu { padding-top: 25px; } Pokazuje mi go (tak jak na załączonym screenie) w lokalizacji -> http://labadu.pl/themes/default-bootstrap/cache/v_29_d07827985fb20cef59a175f5ffb91764_all.css Nie wiem czemu jest to w katalogu cache, skoro w panelu presty mam wyłączony jakikolwiek cache... Jest ktoś w stanie pomóc? dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 W zakładce Wydajność wyłącz CCC dl css wtedy pokaże ci dokładną lokalizacje pliku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
qmak Posted June 2, 2016 Author Share Posted June 2, 2016 W zakładce Wydajność wyłącz CCC dl css wtedy pokaże ci dokładną lokalizacje pliku. Super - o to chodziło Dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts