Jump to content
  • 0

Problem po przenosinach - 500 error + blad No access reference

Harvi

Question

Hej,

po przenosinach sklepu na nowy serwer (adres bez zmian) po wejściu na stronę pojawia się:

500 SERVER ERROR

Po wejściu do panelu admina natomiast komunikat:

No access reference in table module_access for id_module 29.
at line 2030 in file classes/module/Module.php

Screen z okna błędu w załączniku.

Próbowałem usuwać moduły i za kazdym usunięciem w komunikacie zmienia się id modułu. Ostatecznie po usunięciu wszystkich modułów wejście do panelu admina jest możlwie ale zupełnie nic tam nei ma . Jest jedynie komunikat 'nie znaleziono kontrolera prestashop'  i nic więcej. 

Czy macie jakiś pomysł jak to rozwiązać?

Przejrzałem sporo anglojęzycznych stron i u niektórych to był problem jednego, czy grupy modułów, niestety u mnie każdy moduł generuje problem. 

post-719069-0-55619200-1464278243_thumb.jpg

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

1. Pracownik

Wydaje mi się, że jeden, ewentualnie dwóch. Ciężko mi powiedzieć, bo przenoszę sklep znajomego. Byłem pewien, że pójdzie wszystko gładko  a tu proszę. Mogę ewentualnie zmienić dnsy na poprzedni serwer i sprawdzić w panelu admina

2. "Sprawdzałeś tą tabelę w bazie danych czy istnieje wpis odnośnie tego modułu?"

Jak to zrobić? 

Przypominam jednak, że nawet jeżeli usunę ten motyw to pojawia się nowy komunikat i podaje nowe id modułu. W efekcie jedynie usunięcie wszystkich modułów daje dostęp do panelu admina. 

EDIT:

Tu jest jakieś rozwiązanie - tylko nei wiem czy to taki sam problem jak mój, czy inny.

Tyle że nic z tego nie rozumiem.

http://forge.prestashop.com/browse/PSCFV-3312

Edited by Harvi (see edit history)

• 0

W employee Mam dwóch pracownikow (w razie czego znam loginy i hasła do obu z nich)

id_employee = 1 , który ma id_profile = 1

oraz

id_employee = 2 , który ma id_profile = 1

może tu jest źle, dwa takie same id profile?

W tabeli module_access mam  mam natomiast 360 wierszy (choć to trochę się nie zgadza bo 96*4 = 384)

id_module - zakres od 1 do 96

id_profile  - 1,2,3,4   (dla każdego profilu id_module od 1 do 96 z tego co widzę)

Co dalej z tym mogę zrobić?

w załączniku screen. 

post-719069-0-66890300-1464292672_thumb.jpg

Edited by Harvi (see edit history)

• 0

Tak, mam. Moduł 29 jest dla każdego id pracowników.

Tyle tylko że ja sie nie loguje. Od razu po przejściu do logowania, jeszcze przed wpisaniem użytkownika i hasła jest ten błąd. Co więcej, jeżeli nawet usunę ten moduł to pojawia się znowu błąd, tylko odnosi się do innego itd. Tsk jest z każdym modułem. Dopiero po usunięciu wszystkich modułów przez FTP można się zalogować ale panel admina jest pusty i nic tam nie ma.