Jump to content
  • 0

Problem z edycją modułów, POMOCY!

beaterek

Question

Witam serdecznie wszystkich "prestashopowiczów".

Jakiś czas temu przeglądając inne open sourcowe systemy, stwierdziłem, że wybiore właśnie PS.

Zacznę od tego, że z niewiedzy kupiłem szablon na themeforest, jak jest napisane jest on przystosowany do presty.

http://themeforest.net/item/lavoro-fashion-shop-responsive-prestashop-theme/13883011?s_rank=4 )

No i już kilka tygodni walcze z nim.

Głównie to co bym chciał zmienić, to moduły na stronie głównej, moja strona: www.beaterstore.com

Nie mam konfiguruj przy modułach takich jak Pos Staticblock, Pos static footer, a jak mam np moduł. "pos slideshow" to edycja pozwala tylko na zmienienie ilości zdjec, szybkość przewijania etc. a zmiany tego napisu "fall winter- 2016" i odnośnika "shop now" nie mam gdzie zmienić

Tak samo z resztą modułów pod sliderem są 3 zdjęcia "street, mvp, laidies" i nie mam pojęcia jak zmienić ich odnośnik ,aby były to kategorie. I ten gdzie jest napisane " our service is perfect ", też chciałbym zmienić jego treść.

Próbowałem zmienić plik modułu np. slideshow.xml w folderze SQL i znalazłem te treści i odnośniki, lecz jak wrzucam poprawiony plik do modułu to nic się nie zmienia

Proszę o pomoc, może da się to jakoś zmienić, chyba, że jestem skazany na porażkę przez ten szablon? 

Pozdrawiam!

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Nie znam tego szablonu jednak powinieneś móc to skonfigurować bez ingerencji w kod modułów czy bazę danych, wszystkie te zmiany powinny być dostępne w panelu sklepu kwestia tylko znalezienia odpowiedniego modułu w którym da się to pozmieniać.

• 0

Niestety przeszukałem wszystkie zainstalowane moduły które można konfigurować i w żadnym tego nieznalazłem.

Możliwa, jest edycja z kodu modułów? Trzeba coś usunąc, zaktualizować etc. po edycji?

Już nie mam siły na ten szablon.