Jump to content

Nadpisywanie nadpisanej metody

BigJas

Recommended Posts

Witam,

Piszę swój moduł, który nadpisuje jedną z metod Presty, ale posiadam w Preście już inny moduł (zainstalowany), który nadpisał podczas instalacji tą samą metodę co ja chciałbym nadpisać i niestety nie jestem w stanie zainstalować mojego modułu.

Czy istnieje jakieś obejście tego problemu czy muszę się pogodzić z tym, że albo odinstaluję inny moduł albo nie będę mógł zainstalować mojego?

Pozdrawiam,

Janusz

• 3 weeks later...

wchodzi w grę jedynie ręczne dodanie override, niestety prestashop "sama" sobie z tym nie poradzi.

Zależy od tego co nadpisujemy.

Jeśli dodajemy nadpisanie nieistniejącej funkcji, to presta ładnie ją dodaje do reszty.

Natomiast jeśli trafimy w nadpisaną już funkcję, to niestety, presta z dwóch nie zrobi jednej :)

Zależy od tego co nadpisujemy.

Jeśli dodajemy nadpisanie nieistniejącej funkcji, to presta ładnie ją dodaje do reszty.

Natomiast jeśli trafimy w nadpisaną już funkcję, to niestety, presta z dwóch nie zrobi jednej :)

metoda w slangu to funkcja należąca do klasy :)

- klasy - Class cośtam

- metody public function mojafunkcja()

stąd mój post o tym, że nie da rady nadpisać metody kilka razy przez różne moduły

:)

• Like 1

• 1 year later...

Dzien dobry.

Chce dodac metode platnosciza posrednictwem Dotpay  do sklepu na Presta 1.4.  Niestety nie maja modulu dla mojej staruszki.

Ale jest takie cos jak wersja bezposrednia kiedy klient klikajac zaplac jest przekierowany na strone serwisu Dotpay. Le mam taki problem, by korzystac z takiej opcji w instrukcji Dotpaj jest podane takie cos:

Równocześnie metodą POST(ewentualnie GET) serwis sprzedawcy powinien przesłać co najmniej minimalne parametry płatności:
        a) ID sklepu sprz edawcy (np. id=123456)
 b)kwotę transakcji (np.amount=12.42)
       c) walutę transakcji (np.currency=PLN)
 d)opis transakcji (np.description=Zapłata za fakturę VAT 12345/2014)

Niestety nie mam pojecia jak to przeslac. Czy ktos moze wie?

• 4 weeks later...