sofos Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Witam To mój pierwszy post więc proszę mnie nie zniszczyć od razu. Wyszukiwałem problemu ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na forum. Mam pewien problem w moim sklepie z wyszukiwaniem produktów po modelu. Oczywiście wyszukuję produkt ale dopiero po wpisaniu całości. Chciał bym aby była możliwość wyszukania np. AP-4567-A-OP - to cała nazwa modelu która wyszukuje i wskazuje 4567 - i tu bym chciał żeby wskazywało na wszystkie modele które posiadają ten numer w swoim index. Czy można to osiągnąć po instalacji jakiegoś modułu czy po prostu coś należy zmienić w ustawieniach. Proszę o odpowiedz jest to bardzo pilne. Jeśli coś napisałem nie jasno proszę pytać postaram się doprecyzować. Dziękuję i Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Preferencje -> Szukaj Włącz opcję: Szukaj używając części słowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 sofos Posted May 25, 2016 Author Share Posted May 25, 2016 Dziękuję za odpowiedź ale niestety to nie działa. Ta opcja jest włączona cały czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Dziękuję za odpowiedź ale niestety to nie działa. Ta opcja jest włączona cały czas. A przebudowałeś indeks wyszukiwania? I jaką masz minimalną długość słowa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 sofos Posted May 25, 2016 Author Share Posted May 25, 2016 A przebudowałeś indeks wyszukiwania? I jaką masz minimalną długość słowa? Szczerze nic nie robiłem bo robi to dla mnie firma informatyczna mam ograniczony dostęp do panelu admina. Uważają że jest to bardzo ciężko zrobić a nawet w ogóle nie da się tego zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Szczerze nic nie robiłem bo robi to dla mnie firma informatyczna mam ograniczony dostęp do panelu admina. Uważają że jest to bardzo ciężko zrobić a nawet w ogóle nie da się tego zrobić. W panelu admina presty jest to jedno pstryknięcie, bardzo lekko to się robi . Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 sofos Posted May 25, 2016 Author Share Posted May 25, 2016 Czyli nie chce im się tego zrobić?? no bo teraz żeby coś wyszukać muszę podać cały model a nie tylko jego część Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 Wejdź w menu w: Preferencje -> Szukaj Ustaw: Szukaj używając części słowa - TAK Wyszukaj dopasowując zakończenia słowa - NIE Zapisz Następnie w karcie "Indeksowanie" naciśnij dwa linki: - Dodaj brakujące produkty do indeksu - Przebuduj cały indeks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
sofos
Witam
To mój pierwszy post więc proszę mnie nie zniszczyć od razu.
Wyszukiwałem problemu ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na forum.
Mam pewien problem w moim sklepie z wyszukiwaniem produktów po modelu.
Oczywiście wyszukuję produkt ale dopiero po wpisaniu całości.
Chciał bym aby była możliwość wyszukania np.
AP-4567-A-OP - to cała nazwa modelu która wyszukuje i wskazuje
4567 - i tu bym chciał żeby wskazywało na wszystkie modele które posiadają ten numer w swoim index.
Czy można to osiągnąć po instalacji jakiegoś modułu czy po prostu coś należy zmienić w ustawieniach.
Proszę o odpowiedz jest to bardzo pilne.
Jeśli coś napisałem nie jasno proszę pytać postaram się doprecyzować.
Dziękuję i Pozdrawiam.
7 answers to this question
Recommended Posts