Jump to content
  • 0

Uwaga na oficjalny MarketPlace

protonkwark

Question

Kupilem 3 dni temu dodatek. Wyslalem kasę poprzez PayPal i...pobrać dodatku nie mogę. Status: awaiting...Piszę do nich, a oni że skan dowodu osobistego potrzebują (sic!), wysłałem i nic. 

Potrzebuję pilnie tego dodatku bo to rzecz związana z SEO a nie mogę nic zrobić bo nie wydają mi produktu za który zapłaciłem.

SKURW***YNY!

12 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Nie no przecież nie czepiłbym się Presty. Dostali kasę, więc zawołali o skan dowodu osobistego (abstrakcja jakaś). Na maile chamy nie odpisują tyle czasu - jedna odpowiedź zajmuje im z 12h. Naprawdę, myślałem że we Francji panuje wyższa kultura biznesu. W życiu nie spotkałem takiego spie****enia umysłowego. Kupujesz, kasę księgują a oni skan dowodu i wszystko czeka. W T F ?!

Status Awaiting validation jest. Nie payment. 

Edited by protonkwark (see edit history)

• 0

A no to faktycznie dziwne, w sumie to na tym forum spotkać można wiele wątków bardzo krytycznie odnoszących się do zespołu Presty i ich podejścia, również do developerów modułów. Dlatego ja omijam problem i sprzedaję moduły na CodeCanyon (również przez ceny minimalne obowiązujące na MarketPlace), w przyszłości zachęcam do poszukania interesujących modułów również tam.

• 0

Widzę że nie rozróżniasz operatora płatności z sklepem, jeśli masz tego typu problemy to pisz do paypala to on nie przekazał pieniędzy a przyczyn może być wiele np. brak zweryfikowanego konta, brak wszystkich danych w koncie pp etc. Ja bym też nie wysłał komuś zamówienia przed otrzymaniem płatności za nie.

• Like 1

• 0

Tak napisali:

Cursing is not gonna solve any issue. Please keep an appropriate register. :)
The reason why you are not able to download your module is because you've been sent an automatic email asking for a copy of your ID and you haven't sent it back. 
As long as you don't send this copy to us, we will not be able to validate your purchase. 

Co jest bzdurą - wysyłąlem wczoraj. 

Podejrzewam tych chamów o granie na nerwach.

• 0

Widzę że nie rozróżniasz operatora płatności z sklepem, jeśli masz tego typu problemy to pisz do paypala to on nie przekazał pieniędzy a przyczyn może być wiele np. brak zweryfikowanego konta, brak wszystkich danych w koncie pp etc. Ja bym też nie wysłał komuś zamówienia przed otrzymaniem płatności za nie.

W tej chwili mnie obraziłeś jakoby byłbym debilem. Z PayPal płacę od lat (z tego samego konta) do dziesiątek miejsc i nie miałem problemów! Płatność otrzymali bo PayPal potwierdził do diabła! Potwierdził dokonanie płatności na rzecz tych popaprańców. POTWIERDZIŁ! 

Wysłałem skan do troglodyty 2 raz. Oni tam między sobą nie mają komunikacji - jedna osoba pisze żebym wysłał skany dowodu, druga na kolejny dzień pisze to samo. MASAKRA. Jestem zdruzgotany.

• 0
Jedyna osłona przed karą dla nich istnieje w pliku robots.txt: 

Disallow: /*?orderby=
Disallow: /*?orderway=
Disallow: /*?tag=
Disallow: /*?id_currency=
Disallow: /*?search_query=
Disallow: /*?back=
Disallow: /*?n=
Disallow: /*&orderby=
Disallow: /*&orderway=
Disallow: /*&tag=
Disallow: /*&id_currency=
Disallow: /*&search_query=
Disallow: /*&back=
Disallow: /*&n=
[...]

Jeśli z powodu tego opóźnienia Google ziandeksuje mi "syf" to im łby pourywam. Mam nadzieję że te wpisy w robots.txt ustrzegą mnie przed duplicate content. 

• 0

Nie miałem zamiaru Cie obrazić, post zacząłem pisać jak jeszcze nie było żadnych odpowiedzi a że mi długo zeszło to pojawił się dopiero po kolejnych informacjach które podałeś.

Faktycznie jest to dosyć dziwna sytuacja i pierwszy raz się z takim przypadkiem spotykam żeby sprzedawca chciał dodatkowej weryfikacji.

• 0

Wiem wiem, napisałem o tej obrazie "technicznie" - nie podejrzewam Cię o taki poziom :) 

Co do dziwnych sytuacji...mnie zawsze spotykają dziwne sytuacje. Ogólnie przykro, bo to nie jest kwestia mojego widzimisię ale lęku przed indeksacją (a sklepu wyłączyć nie mogę) - nie przewidziałem, że takie jaja mnie spotkają. 

No nic czekam. Skany dowodu wysłane drugi raz. Ciekawe KIEDY wydadzą mi rzecz za którą zapłaciłem. Dam znać. 

• 0

Moduł pobrałem. Rozmowa z innym konsultantem odniosła skutek. Widocznie trafiłem na DEBILA wcześniej. Niestety. Mam nadzieję że przy kolejnych zakupach nie będzie ceregieli. 
Pierwszy raz w życiu ktoś ode mnie wołał dowód przy zakupie - no sorry, wcześniej to gdy miałem 16 lat i chciałem fajki kupić.