bosyzbyszko Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 zniknęła mi treść stopki - w źródle jest tylko takie coś : <!-- Footer --> <div class="footer-container"> <footer id="footer" class="container"> </footer> </div><!-- #footer --> poszperałem po internecie i wykluczyłem parę rzeczy - błędne nazwy produktów ze znacznikami - wklejony kod z nieotwartym, albo zamkniętym znacznikiem - wyłączyłem większość modułów i uruchomiłem ponownie w tym czasie sprawdzając czy uruchomi czy nie Dodawałem nowe moduły, ale wszystko działało dziś zmieniałem tylko kolory w CSS strona do sklepu to www.sklep.bolkokolor.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 Zobacz w Moduły > Pozycje > displayFooter czy masz jakieś moduły podpięte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bosyzbyszko Posted May 19, 2016 Author Share Posted May 19, 2016 podpięte 10 pozycji Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 To na początek opisz co ostatnio robiłeś w sklepie, czy zmieniałeś coś w plikach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bosyzbyszko Posted May 19, 2016 Author Share Posted May 19, 2016 W ostatnim czasie: - Edycja w blokach: * zmieniałem obrazek u samej góry (blok banera) * edytowałem informacje (zmieniałem wyświetlane strony) w Blok CMS * czyściłem sklep (Prestashop cleaner) * zakupiłem i zainstalowałem blok Zapytaj o produkt * każdy z tych modułów wyłączyłem i włączyłem jeszcze raz - Edycja w plikach: * global.css, category.css - Dodawanie produktów, to robił znajomy, ale miało by to wpływ gdyby na stronie regulaminu czy kontaktu też się nic nie wyświetlało Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 Jeszcze sprawdź czy moduły mają jakieś wyjątki dodane, wyczyść cache i skompiluj szablon ponownie, możesz na próbę w zakładce wydajność > wyłącz wszystkie nadpisywanie i moduły nie od prestashop, ewentualnie jeszcze włączyć tryb debugowania może się coś pojawi. Masz jakieś dziwne przekierowanie z strony głównej na stronę kategorii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bosyzbyszko Posted May 19, 2016 Author Share Posted May 19, 2016 Mam przekierowanie z głównej strony na stronę kategorii, takie były wytyczne od kolegi, zrobione ręcznie jakieś 2 tygodnie temu, wtedy wszystko było ok. Tryb debugowania teraz jest uruchomiony, pokazał tylko informację, że z głównej strony jest przeniesienie na stronę kategorii cache wyczyszczony (ręcznie), wyłączone moduły nie od prestashop (ale dalej przy produkcie mam box "Zapytaj o produkt" uruchomiony) troszkę nie rozumiem jak sprawdzić czy moduły mają dodane wyjątki Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 W Moduły > Pozycje > displayFooter > przy module jest edytuj i tam można dodać wyjątek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bosyzbyszko Posted May 19, 2016 Author Share Posted May 19, 2016 w żadnym module nie mam wyjątków. dodałem sobie dla testu BBB oraz aaa w pliku footer.tpl żeby sprawdzić, czy go otwiera i jest wszystko ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 Pokaż zawartość pliku footer.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bosyzbyszko Posted May 19, 2016 Author Share Posted May 19, 2016 wiem, że tego pliku nie edytowałem wcześniej. porównałem jeszcze z pobranym z internetu szablonem, Rozwiązane - zniknęła linijka kodu: <div class="row">{$HOOK_FOOTER}</div> teraz pytanie - jak mogło się to stać? na prawdę WIELKIE WIELKIE dzięki!!!!!!!!!!!!!!! jakieś ogromne piwo stawiam! daj tylko znać jak pozdrawiam!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 Samo nie zniknęło być może kiedyś edytowałeś i o tym zapomniałeś a dopiero teraz się szablon skompilował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bosyzbyszko Posted May 19, 2016 Author Share Posted May 19, 2016 nie mam się co usprawiedliwiać, bo tylko ja mam dostęp do serwera, ale jak to zrobiłem i kiedy nie mam pojęcia... pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
bosyzbyszko
zniknęła mi treść stopki - w źródle jest tylko takie coś :
poszperałem po internecie i wykluczyłem parę rzeczy
- błędne nazwy produktów ze znacznikami
- wklejony kod z nieotwartym, albo zamkniętym znacznikiem
- wyłączyłem większość modułów i uruchomiłem ponownie w tym czasie sprawdzając czy uruchomi czy nie
Dodawałem nowe moduły, ale wszystko działało
dziś zmieniałem tylko kolory w CSS
strona do sklepu to www.sklep.bolkokolor.pl
12 answers to this question
Recommended Posts