inaktiv Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 Nawiązując do tematu wcześniejszego https://www.prestashop.com/forums/topic/518928-dodatkowe-pole-w-atrybutach/?do=findComment&comment=2295736 Mam pole textarea w BO w atrybutach, które ma wyświetlić dodatkowy tekst w tolltipie do każdego atrybutu na stronie produktu. Pole zapisuje do tabeli ps_attribute_lang do kolumny tooltip. W BO nie ma problemu, wszystko działa jak należy iwyświetla i pobiera dane z tabeli. Problem jest z dołaczeniem do probuct.tpl. Próbowałem dodać do $groups w productController.php do funkcji assignAttributesGroups() poniżej $groups[$row['id_attribute_group']]['attributes'][$row['id_attribute']] = $row['attribute_name']; kod: $groups[$row['id_attribute_group']]['attr_tooltip'][$row['id_attribute']] = array('name' => $row['attribute_name'],'tooltip' => $row['tooltip']); a następnie w product.tpl <ul> {foreach from=$group.attr_tooltip key=id_attribute item=group_attribute} <li><div>{$group_attribute.name|escape:'htmlall':'UTF-8'}</div><div class="tooltip">{$tooltip+$group_attribute.tooltip}</div></li> {/foreach} <ul> To jest przykład pętli tylko umieszczonej w miejscu gdzie sa attrybuty w szablonie, niestety dostaje zwrotkę "0". Jakiś pomysł na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
inaktiv
Nawiązując do tematu wcześniejszego
https://www.prestashop.com/forums/topic/518928-dodatkowe-pole-w-atrybutach/?do=findComment&comment=2295736
Mam pole textarea w BO w atrybutach, które ma wyświetlić dodatkowy tekst w tolltipie do każdego atrybutu na stronie produktu.
Pole zapisuje do tabeli ps_attribute_lang do kolumny tooltip. W BO nie ma problemu, wszystko działa jak należy iwyświetla i pobiera dane z tabeli.
Problem jest z dołaczeniem do probuct.tpl.
Próbowałem dodać do $groups w productController.php do funkcji assignAttributesGroups() poniżej
$groups[$row['id_attribute_group']]['attributes'][$row['id_attribute']] = $row['attribute_name'];
kod:
$groups[$row['id_attribute_group']]['attr_tooltip'][$row['id_attribute']] = array('name' => $row['attribute_name'],'tooltip' => $row['tooltip']);
a następnie w product.tpl
<ul>
{foreach from=$group.attr_tooltip key=id_attribute item=group_attribute}
<li><div>{$group_attribute.name|escape:'htmlall':'UTF-8'}</div><div class="tooltip">{$tooltip+$group_attribute.tooltip}</div></li> {/foreach}
<ul>
To jest przykład pętli tylko umieszczonej w miejscu gdzie sa attrybuty w szablonie, niestety dostaje zwrotkę "0".
Jakiś pomysł na to?
0 answers to this question
Recommended Posts