Jump to content
  • 0

Import / przeniesienie dużej bazy danych

doslonce

Question

Witam. Po eksporcie w phpmyadmin moja baza w formacie sql ma ok. 100 mb. W gzipie ok. 18 mb. Chciałem ją zaimportować na localhost (xampp), ale jest ograniczenie do 2 mb. Jak można zaimportować lub przenieść tak duż bazę jak moja ?

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Kolega wyżej co prawda podał linka do wujka googla :) A więc na serwerze lokalnym możesz przecież zmienić ograniczenia wielkości plików importowanych. Robisz to w pliku php.ini prawdopodobnie bezpośrednio w katalogu etc (choć ta lokalizacja może się różnić w zależności od ustawień serwera).

Masz tam do edycji 5 linijek, które modyfikujesz wg potrzeb :

max_execution_time = 60 , Maksymalny czas wykonywania każdego skryptu, w sekundach (Dead 30) 
max_input_time = 90 , Maksymalny czas każdy skrypt może spędzić datę żądania parsowania (Dead 60) 
memory_limit = 128M , Maksymalna ilość pamięci skrypt może konsumować (Dead 128mb) 
upload_max_filesize = 200M , Maksymalny dopuszczalny rozmiar przesyłanych plików. (Dead 2mb) 
post_max_size = 180M , Maksymalny rozmiar POST danych PHP, który będzie akceptować.

Po edycji tego pliku musisz zrestartować serwer apache.

----------------

Innym sposobem jest podzielenie całości eksportowanych tabel na kilka mniejszych plików. Eksportując np po 3-4 tablice.

• 0

Dzięki za informacje.

Tak znalazłem to w googlach tylko nie wiedziałem jak zresetować apache. Ale doszedłem do tego. Wystarczy wyłączyć i włączyć.

Zaimportowałem bazę. Zmieniłem ustawienia tabeli ps_shop_url oraz plik settings.inc.php.

Jednak strona logowania bo jest rozsypana. Po zalogowaniu wygląda jak w załączniku i nic nie mogę zrobić.

Mam xamppa zainstalowanego na winxp i firefoxa 46.0.1

post-449156-0-88832000-1463585225_thumb.jpg