doslonce Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Witam. Po eksporcie w phpmyadmin moja baza w formacie sql ma ok. 100 mb. W gzipie ok. 18 mb. Chciałem ją zaimportować na localhost (xampp), ale jest ograniczenie do 2 mb. Jak można zaimportować lub przenieść tak duż bazę jak moja ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Przede wszystkim zadałbym sobie pytanie które tabele najwięcej zajmują, bo może są to tabele, które można spokojnie wyczyścić przed eksportem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 http://tinyurl.com/j8r992p Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 Kolega wyżej co prawda podał linka do wujka googla A więc na serwerze lokalnym możesz przecież zmienić ograniczenia wielkości plików importowanych. Robisz to w pliku php.ini prawdopodobnie bezpośrednio w katalogu etc (choć ta lokalizacja może się różnić w zależności od ustawień serwera). Masz tam do edycji 5 linijek, które modyfikujesz wg potrzeb : max_execution_time = 60 , Maksymalny czas wykonywania każdego skryptu, w sekundach (Dead 30) max_input_time = 90 , Maksymalny czas każdy skrypt może spędzić datę żądania parsowania (Dead 60) memory_limit = 128M , Maksymalna ilość pamięci skrypt może konsumować (Dead 128mb) upload_max_filesize = 200M , Maksymalny dopuszczalny rozmiar przesyłanych plików. (Dead 2mb) post_max_size = 180M , Maksymalny rozmiar POST danych PHP, który będzie akceptować. Po edycji tego pliku musisz zrestartować serwer apache. ---------------- Innym sposobem jest podzielenie całości eksportowanych tabel na kilka mniejszych plików. Eksportując np po 3-4 tablice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 doslonce Posted May 18, 2016 Author Share Posted May 18, 2016 Dzięki za informacje. Tak znalazłem to w googlach tylko nie wiedziałem jak zresetować apache. Ale doszedłem do tego. Wystarczy wyłączyć i włączyć. Zaimportowałem bazę. Zmieniłem ustawienia tabeli ps_shop_url oraz plik settings.inc.php. Jednak strona logowania bo jest rozsypana. Po zalogowaniu wygląda jak w załączniku i nic nie mogę zrobić. Mam xamppa zainstalowanego na winxp i firefoxa 46.0.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
doslonce
Witam. Po eksporcie w phpmyadmin moja baza w formacie sql ma ok. 100 mb. W gzipie ok. 18 mb. Chciałem ją zaimportować na localhost (xampp), ale jest ograniczenie do 2 mb. Jak można zaimportować lub przenieść tak duż bazę jak moja ?
4 answers to this question
Recommended Posts