Jump to content
  • 0

Znaki zapytania zamiast zdjęć

akcydensyslubne

Question

Witam serdecznie,

na wstępie zaznaczę, że próbowałam szukać rozwiązań na własną rękę, ale niestety bez efektu.

Problem polega na wyświetlaniu znaków zapytania zamiast zdjęć (zarówno w produktach jak i kategorii). Jest to nowa instalacja sklepu, na serwerze webd, nowa baza danych. Wcześniej na tym samym serwerze wszystko działało bez zarzutów.

Jak wejdę w edycję produktu to w zakładce zdjęcia widzę miniatury prawidłowo dodanych zdjęć.

Podejrzewam, że gdzieś w bazie danych jest coś namieszane ze ścieżką, ale nie do końca wiem jak to naprawić.

Bardzo proszę o pomoc bo już mi się kończą pomysły.

post-1035052-0-08156800-1463265431_thumb.png

16 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Napisałeś że wcześniej na tym samym serwerze wszystko działało bez zarzutów. Czy wcześniej działający poprawnie sklep stał w takiej samej lokalizacji? Może sklep jest w jakimś podkatalogu i w wyższym katalogu znajdują się pliki które mogą mieć wpływ na działanie przyjaznych linków? Spróbuj jeszcze ręcznie usunąć plik htaccess.

• 0

Wcześniej była strona główna, na której był odnośnik do sklepu. Cały sklep był w folderze /sklep więc w jeszcze niższej lokalizacji. Teraz stwierdziłam, że strona główna nie jest mi potrzebna i całość została rozpakowana w public_html.

Co do pliku htaccess mogę prosić o podpowiedź który ? :)