bonifacy Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 Klient przy dokonaniu w 4 kroku np opcji zapłać DOTPAY przesyłka 15.99 w 5 kroku widzi nadal dwie opcje metody, a powinien tylko zobaczyć z 4 kroku czyli DOTPAY. 5 KROK Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 Korzystasz z modułu typu ship to pay? Jeśli nie to znajdziesz go gdzieś tutaj na forum jak i na innych forach, jest on niezbędny żeby tak działały sposoby płatności i wysyłki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 Czy sklep używa modułu typu ShipToPay? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bonifacy Posted May 14, 2016 Author Share Posted May 14, 2016 (edited) TAK korzystam. Korzystałem wcześniej z PRESTY 1.4 a teraz była migracja do 1.6. Przy aktualizacji pojawił się błąd, wczesniej chodziło bez zarzutu. Wtyczka SHIP TO PAY była aktualizowana. Edited May 14, 2016 by bonifacy (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 a czy moduł shiptopay który miałes w 1.4 jest przeznaczony dla 1.6? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bonifacy Posted May 14, 2016 Author Share Posted May 14, 2016 SHIP TO PAY 2.0. Była aktualizacja wtyczek wiec myśle że jest najnowsza. Jeżeli masz link do nowszej wersji to prosze o wklejke z góry dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 modułów ship to pay są dziesiątki, nie wiem z którego korzystasz jeżeli mówiąc "aktualizacja wtyczek" masz na myśli automatyczną aktualizację w prestashop - to moduł ship top pay raczej nie został zaktualizowany, bo nie prestashop jest autorem, tylko jakiś niezależny dev. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bonifacy Posted May 14, 2016 Author Share Posted May 14, 2016 (edited) Mam jeszcze coś takiego zainstalowanego, nie wiem może jest konflikt ? Płatność przy odbiorze v0.7.5 Możecie coś konkretnego polecić i dobrego ? Edited May 14, 2016 by bonifacy (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 Co do shipToPay to korzystam z tego: https://www.prestashop.com/forums/topic/515061-free-module-ship-to-pay-with-virtual-products-support/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Jeśli był zainstalowany ship to pay to poprawna instalacja kolejnej nowszej wersji przeważnie sie nie udaje ponieważ wcześniej należy poprawnie odinstalować starą wersję, czyli odinstalowujemy w panelu, usuwamy moduł, usuwamy plik Hook.php z override kasujemy plik class_index.php z folderu cache i dopiero wtedy instalujemy nową wersję. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bonifacy Posted May 15, 2016 Author Share Posted May 15, 2016 Dziekuje wszystkim za wsparcie. Wprowadze to w przyszlym tygodniu i dam znać. POZDRAWIAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bonifacy Posted May 16, 2016 Author Share Posted May 16, 2016 wystarczy wejśc w katalog "cache" i następnie usunąć plik o nazwie class_index.php. Poprawiło to sytuacje ale czy jest to "zdrowe" rozwiązanie ? Czas pokaże Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 To jak najbardziej normalne rozwiązanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rykiel Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Mam ten sam problem w wersji 1.6.1.6. Usunąłem pliki class_index.php,Hook.php i w kolejnym kroku zainstalowałem moduł z linku podanego powyżej. Niestety bez zmian i nadal pojawia mi się opcja odbioru osobistego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Sprawdź czy nie masz wyłączonych nadpisywań w zakładce wydajność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bonifacy Posted September 14, 2016 Author Share Posted September 14, 2016 Sprawdź czy wtyczka SHIP TO PAY jest dobrze skonfigurowana do sposobu wysyłki Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rykiel Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 Okazało się że była wyłączona opcja nadpisywania. Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 slawos Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 Witam. Uaktualniłem wersje Presty do 1.6.1.12 i ship to pay w tej wersji z linku kolegi nie działa ;( Wcześniej działało. Pokasowałem wszystko co trzeba i lipa... nie działa. Czy musi być nowsza wersja tego modułu? Czy w 1.6.1.12 Wam ten moduł funguje? Co sie zmienia w uaktualnieniu że moduł przestaje funkcjonować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
bonifacy
Klient przy dokonaniu w 4 kroku np opcji zapłać DOTPAY przesyłka 15.99 w 5 kroku widzi nadal dwie opcje metody, a powinien tylko zobaczyć z 4 kroku czyli DOTPAY.
5 KROK
17 answers to this question
Recommended Posts