gregory7730 Posted May 13, 2016 Share Posted May 13, 2016 Mam kalkulator, który oblicza klientowi zapotrzebowanie na produkty np: produkt 1 - 10szt produkt2 - 2szt itd Chciałbym to połączyć jakoś z prestashop, aby te produkty dodawały się do koszyka. Zmienne z kalkulatora mogłyby wyglądać np tak: $idProductA =84;$qtyA=5; $idProductB =120;$qtyB=3; Nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Proszę o podpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 w kontrolerze CartController.php w funkcji $this->processChangeProductInCart() jest cały proces dodawania do koszyka. myślałeś może nad wykorzystaniem ajax-cart.js z modułu blockcart? będzie znacznie łatwiej i asynchronicznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregory7730 Posted May 14, 2016 Author Share Posted May 14, 2016 Dziękuję za podpowiedź. Spróbuję jednak z ajax-em. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 tip : https://www.prestashop.com/forums/topic/263899-free-module-link-to-add-products/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 Dziękuję za podpowiedź. Spróbuję jednak z ajax-em. myślę, że warto :-) odpalamy javascript np. onclick="" w button: ajaxCart.add(idProduct, idProductAttribute, false, null, minimalQuantity); i po problemie z zabawą w php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr16 Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 Witam Proszę o wybaczenie, że z innej beczki, ale jestem nowy i mam problem z usunięciem błędu przy zamówieniu ponownym " kontynuuj zakupy" wyświetla się błąd "Masz już maksymalną dostępną ilość tego produktu." i nie wiem jak ma sobie z nim poradzić, nic nie znalazłem :/ Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts