Jump to content

Nizsi postovne u platby na ucet

Jaffa

Recommended Posts

Vim, ze se to tady uz nekolikrat resilo, ale v historii neni nikdy poradny reseni. Ma to nekdo finalne osetreno?
Aby bylo nizsi postovne pri vyberu platby na ucet ?

s tim ze dopravce je Ceska posta a vyber plateb je dobirka a na ucet

ale tak, aby se nemuselo u dopravcu zadavat Ceska posta - dobrika, Ceska posta - platba na ucet, ale pouze Ceska posta a na dalsi strance (platby) byl k vyberu dobirka a na ucet s tim, ze kdyz se vybere na ucet, tak se automaticky snizi cena i v kosi..

nechci mit u dopravdu

Ceska Posta - dobirka
Ceska posta - platba na ucet

ale pouze jedno ..

mam Ship2pay i Codfeee atd. ale ne a ne .. pokud ma nekdo reseni, urcite to pomuze i ostatnim .. diky

dopravce Ceska posta na dobirku 150 Kc a Ceska posta ucet platba 110 Kc

to jsem pochopil a mam to tak i nastaveny, ale chci proste jestli jde aby u jednoho dopravce CESKA POSTA byla pak dal stranka platba DOBIRKA a dalsi PREVODEM a ne jako dopravce CESKA POSTA - DOBIRKA a CESKA POSTA - PREVODEM NA UCET a pak platbz dal vyber dobirka a platba na ucet .. jde to tak jak jsem psal prvne nebo ne ?

bacardi asi nebude :-) vse jsem nastavil, ale problem je u dopravy zdarma napr. pri 10 000 kc, protoze ten extra fee se pocita i kdyz mam nastavenou dopravu zdarma nad 10 tis, coz je spatne :( navic se neaktualizauje cena v kosiku .. ach joooooooooo:(

nema to nekdo osetrene s tim kosikem a cenou pri platbe na dobirku?

a neni lepsi primarne zakazniky motivovat k platbe predem, nez jim rovnou nacpat dobirku ??
nehlede na to, ze mi neni jasne jak by to mel kosik nebo jina komponenta urcovat, jak konkretni zakaznik zaplati.

myslim to, ze kosik ve finalni casti (vyberu platby - dobrika) nepriste tu sumu napr. 40 kc doberecneho .,... napr. kdyz se vratim dopredu na platby a zmenim ji na jinou, tak se kosik aktualizuje i s cenou dopravneho

samozerjme platbu predem mam taky

Jenže když ty myslíš, tak nám to u tvýho komentu nevypíše, že ty myslíš. Takže máš rovnou od začátku psát, co kde a proč... to je pořád tahání maňásků z peřiňáku. A myslim že jako prkotina s košíkem neovlivňuje chod eshopu a všimne si toho 1% zákazníků. Jestli se někdo dostane do finalizace objednávky, tak sleduje hlavní pole a ne co se mi vypisuje někde v boxu.

Já to mám udělaný tak, že rovnou při výběru mám napsáno, že za dobírku je příplatek 50Kč a za platbu předem sleva 2%, tam má i kolik Kč to dělá rovnou při objednání zboží, co je v košíku.
A v dalším kroku si vyberu platbu a funguje vše jak má...až na tu aktualizaci v košíku, ale to mi nějak nětrápí ;-)

• 1 month later...

Nevím proč to dělat tak šíleně. Já to mám pořád stejně, 1.ČP dobírka 70,- + 30,- a 2. ČP převod 70,-

Pak ještě -Osobní převzetí na prodejně- tam mi ale kombinace Ship2Pay s CODem asi hapruje, protože jednou to plivne "pokus o napadení stránek" jindy zase "Nejsou nainstalovány žádné platební moduly"... což mi jistě poradí můj oblíbený a klidný Jackrabbit !

:-)

Trochu jsem zase upravil HTML v Mails, takže lze vytvářet věrohodnější status průběhu objednávky s editací "něčeho" co lze přihodit do generovaného mailu v HTML (reklama, odkaz, SWF ap.). Původní verze je k dohledání z roku 2009!

Když už se tady píše o motivaci zákošů na platby převodem, čímž ušetří 30 kaček za dobírku, takovou motivací se rozumí i podpora tohoto záměru se slevovými kupóny tzv. vouchery. Rozhodně na to lidi slyší! Mám kamarádku, co provozuje e-shop se zdravou výživou a kompletují s rozvozem na objednávku i takto naplněné košíky s potravou, když vyhlásí nějaký voucher na to či ono, lidi na to slyší..

Prioritní by měla být vždy -Platba předem- s tím, že musí zapracovat efekt "důvěra zákoše v obchodníka".. víme?

Já trošku budu oponovat.
Od té doby, co jsme zavedli platvu předem, zvýšilo se procento těchto objedávek. Jasně, ono něco jiného je platba za položku v řádech stokorun, ale když si někdo objedná sedačku za 16 000, tam už se to projeví...
Říkám, záleží na sortimentu a cenách produktů.
Takto, jak to máme teď, funguje to parádně. Sice mi to stálo víkend, ale podařilo se to :-))))

Já trošku budu oponovat.
Od té doby, co jsme zavedli platvu předem, zvýšilo se procento těchto objedávek. Jasně, ono něco jiného je platba za položku v řádech stokorun, ale když si někdo objedná sedačku za 16 000, tam už se to projeví...
Říkám, záleží na sortimentu a cenách produktů.
Takto, jak to máme teď, funguje to parádně. Sice mi to stálo víkend, ale podařilo se to :-))))

Jasně,
to máš taky pravdu, v mém shopu se položky budou pohybovat do max. hodnoty cca. 25-40.000 Kč a jedná se o modely ap. Zde není takový problém se zasilatelstvím jako u tebou zmíněné sedací soupravy, nebo sedačky do auta? No to je jedno, prostě dopravné takto velkých předmětů potřebuje patřičné ošetření - prostě aby zákoš měl přehled a celkové náklady na dopravu přímo v jednom místě: e-Shop kde to koupil...!

Prostě jednoduchá logistika dopravy, objednávek až po platby - není nic jednoduššího. Ovšem, jak zde pozoruju v jiných vláknech zdejší osazenstvo, mnohdy se ani neví, na co slouží PsPad : (

Pokud kde ještě o ty motivace, musí tam být jednoznačně ta důvěra, no a jakmile jsou uskutečňovány zakázky v řádu tisíců až desetitisíců, měl by na to obchodník adekvátně reagoat "jiným" přístupem. Pakliže někdo objednává pouze "platbou předem" a často, je třeba mít bonitu takového zákazníka podtrženu. V opačném případě laxní přehlížení je krok zpět. Hodně dělá promo, dobře strukturované newslettery, žádné omalovánky na FO, nucené reklamy také nesmí být mnoho. Tohle tvrdím pořád! U nás je k vidění řada tak prasáckých e-shopů, že se člověk až podivuje, že to vůbec někoho může živit - pakliže se nejedná o pračku na prachy...

Pravdu máš :-)
Tak pravdou je, že motivace ke koupi se dá dělat několika způsoby....ale ta platba předem, vypadá to celkem profi a když to i rovnou napíše, kolik se ušetří, tak na to někteří slyší...
A jinak, sedačky do bytu, do auta ne, viz podpis:-)

Pěkný, pěkný...
no zkus ten obrázek v záhlaví roztáhnout na 555 px šířky, vyplní se ti ten pravý proužek! Já všechno, co nese uprostřed nějaký obrázek, SWF soubor s animací, případně GIF nebo video YouTube - dávám na 555 px šířku.

Dobírka je dobrá věc, dle mého průzkumu ale zatím dost přehlížená. U mého sortimentu zase tolik zákazník za dopravné neušetří (velké hodnoty v malém sortimentu), takže jednoznačně pro tebe a tvé zákoše to výhoda bude. Proto tu máme ty vouchery, slevové kupóny, občas vygenerovat a hodit do placu několik kupónů ap. ať již na dopravu (poštovné) zadáčo, případně procentuální či cenovou slevu z jednorázové objednávky...

Myslíš ten obrázek na hlavní straně?

Hm, tak vouchery taky dáváme, jeden zákoš si dal placení předem a ještě si řekl o další slevu :-)))) Al byla to zakázka za 40 000, tak jsme voucher dali
Ono to asi nejde všeobecně s těma slevama, vždycky se to musí přizpůsobit. A když už jsem si s tim já strojař dal práci a rozchodil to, tak to používáme tu platbu předem:-)
Chtěl jsem taky dát Osobní odběr, to jsem rozchodil dobře, ale blbý je to, jak to pak skloubit s tim payment. To by muselo při výberu Osobní odběr přeskočit výběr platby a to bych to musel předělat na ship2pay. Ale asi na to kašlu, takhle to funguje dobře

Myslíš ten obrázek na hlavní straně?

Hm, tak vouchery taky dáváme, jeden zákoš si dal placení předem a ještě si řekl o další slevu :-)))) Al byla to zakázka za 40 000, tak jsme voucher dali
Ono to asi nejde všeobecně s těma slevama, vždycky se to musí přizpůsobit. A když už jsem si s tim já strojař dal práci a rozchodil to, tak to používáme tu platbu předem:-)
Chtěl jsem taky dát Osobní odběr, to jsem rozchodil dobře, ale blbý je to, jak to pak skloubit s tim payment. To by muselo při výberu Osobní odběr přeskočit výběr platby a to bych to musel předělat na ship2pay. Ale asi na to kašlu, takhle to funguje dobře

Přesně, ten v záhlaví prostředního sloupce...

S těma dobírkama, odběrem na prodejně, platbou předeme - jsem se prostě nějak zamotal, že jsem musel reinstalit celou Prestu. Vrátil jsem se opět k tomu, co je v základu od Francouzů! Nějak mi Ship2Pay v kombinaci s cashondeliverywithfee nebyla pochopena, sice jsem to nějak rozchodil, každopádně jsem si k tomu ještě namotal PWA2 pro nákup bez registrace, všechno se to nějak provázalo, až nefungovalo vůbec nic.

Bylo by dobrý, kdyby sem někdo (třeba ty) hodil variantu a kombinace těchto dvou/třech úprav. Dříve jsem to měl tak, že jsem měl 1/ odběr na prodejně 2/ dobírka 70,- plus 30,- 3/ dobírka 70,- s platbou na účet a 4/ Náš dovoz hl.m. a Střed. kraj.. dá se tam dohodit ještě Pošta EMS ap. dle potřeb.. tohle zatím bylo ok, fungovalo to. Jelikož před výběrem dopravce s platbou následně, se u verze 1.1.0.5 zobrazí každé pole/rámec s výše jmenovaným, neb výchozí je např. varianta "2/" !

Trochu se v tom ještě povrtám - pakliže nikdo nesdělí doporučené nastavení, sral jsem se i s kódem ale tam jsem nepochodil...

No a k odměnám, v CZ zatím není zvykem, resp. na to zavedené e-shopy nejsou navyknutý, aby si zákoš řekl o slevu v případě velké útraty - tohle je na západě běžným jevem a zcela normální. Takové zákazníky je dobré udržovat v permanenci, zasílat spešl newsletter pro takto vedené klienty ap. jinak se mi u tebe něco líbí, nejspíš ti taky udělám kšeftík, 40.000 to nebude ;-P

Mno, tak já zkusil ship2pay a nějak jsme to rozchodil, ale moc se mi to nelíbilo, tak jsem dal zpět základ a mám tu dobírku a platbu předem.

Jinak, klidně můžu poskytnout..Dobírku, tu si každý najde sám a tu platbu předem sem klidně dám, pokud bude zájem, ale je to dělaný na náš shop, takže budou nutné úpravy...

jj, objednávej, objednávek neni nikdy dost :-)))))