Agaiwo Posted May 12, 2016 Share Posted May 12, 2016 Właśnie stworzyłem nową kategorie i dodałem miniaturę kategorii jednak nie wyświetla się. Dlaczego się tak dzieje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 12, 2016 Share Posted May 12, 2016 powtórzę raz jeszcze: - wgranie obrazu "miniatury" nie powoduje wyświetlania "miniatur" na listach kategorii - jedynie wgranie "obrazu kategorii" spowoduje, że "miniatura" bedzie się wyświetlać. screenshot z postu #2 wyjaśnia wszystko Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 12, 2016 Share Posted May 12, 2016 dodałeś miniaturę, czy cover image? a czy b ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Agaiwo Posted May 12, 2016 Author Share Posted May 12, 2016 Na pewno miniatura, niedawno przenosiłem sklep i w sumie od przeniesienia nie dodawałem żadnych nowych kategorii, może coś się pomieszało i presta nie tam gdzie trzeba wkłada zdjęcia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 12, 2016 Share Posted May 12, 2016 skoro miniatura, to nie będzie się wyświetlać na listach kategorii. miniatura wyświetla się w menu. Na listach kategorii pojawia się cover image. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Agaiwo Posted May 12, 2016 Author Share Posted May 12, 2016 Oto jak to wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Agaiwo Posted May 12, 2016 Author Share Posted May 12, 2016 Teraz rozumiem, trochę mnie dziwi to rozwiązanie ale trudno, a czy da się może jakoś zrobić tak by była kategoria a bez zdjęcia, sam tekst? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted May 12, 2016 Share Posted May 12, 2016 w tym przypadku - aby było zrobione poprawnie - trzeba wyedytować plik szablonu, który odpowiada za wyświetlanie się obrazku kategorii jako tła pod tekstem. Wszystko zalezy od szablonu. inną możliwością - już nie koniecznie poprawną, ale działającą - jest wyłączenie tła za pomocą CSS (te tło jednak będzie się ładowało ale będzie niewidoczne - zupełnie niepotrzebnie, ale przy olbrzymim ruchu taka pierdoła to sporo zaoszczędzonego transferu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Agaiwo
Właśnie stworzyłem nową kategorie i dodałem miniaturę kategorii jednak nie wyświetla się. Dlaczego się tak dzieje?
7 answers to this question
Recommended Posts