miccom Posted May 11, 2016 Share Posted May 11, 2016 Cześć. Mam dodanego przewoźnika DPD z przedziaami 0-5tys i 5tys 10 tys. ale przy zamówieniu 45pln otrzymuję komunikat jak z tematu. Co robię źle? Proszę o pomoc. Pozdrawiam. miccom Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted May 18, 2016 Author Share Posted May 18, 2016 Ello Ello? Pomoże ktoś? Jak uruchomić sprzedaż, póki co nie da sie bo nie ma przewoźników Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 (edited) Napisz dokładnie jakie masz ustawienia, wrzuć screen, cokolwiek co by nam rozjaśniło. Edited May 18, 2016 by endriu107 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted May 18, 2016 Author Share Posted May 18, 2016 (edited) Nie kojarzę, abym cokolwiek modyfikował ;/ Kiedyś do testów płatności cashbill na jednym produkcie dało się... Teraz nie działa i nie wiem dlaczego. Edited May 18, 2016 by miccom (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 Polskę masz przypisaną do strefy Europa? Strefa Europa jest aktywna? W preferencje -> zamówienia nie masz wpisanej minimalnej kwoty zamówienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted May 18, 2016 Author Share Posted May 18, 2016 - Jak przypisać Polskę do Europy? Czyż to nie oczywiste? - Jak i gdzie uaktywnić strefę Europa? Minimalna wartość zamówienia: 0 // wpisz "zero" aby wyłączyć tę funkcję Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 - Jak przypisać Polskę do Europy? Czyż to nie oczywiste? Nie, bo bardzo często tworzy się strefę Polska żeby zróżnicować koszty wysyłki krajowe od zagranicznych. Lokalizacja -. Strefy (które są włączone) Lokalizacja -. Kraje (sprawdź co ma Polska) Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted May 18, 2016 Author Share Posted May 18, 2016 (edited) Ok, więc tak: Lokalizacja -. Strefy Wyłączyłem wszystko oprócz EUROPE Lokalizacja -. Kraje Została tylko POLSKA Nadal nic;/ Ten sam błąd. Edited May 18, 2016 by miccom (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted May 18, 2016 Author Share Posted May 18, 2016 A może coś z tymi województwami nie tak?Nie ma tam Polski w ogóle, są włochy z europy i tyle... Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted May 18, 2016 Author Share Posted May 18, 2016 Jak usunę moich dodanych przewoźników- to pokazuje się mój odbiór własny ;/ tzn. domyślny przewoźnik ze startowej wersji presty Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 Stany (zwane województwami) stosuje się do np. różnicowania stanowych podatków od sprzedaży lub różnicowania kosztów wysyłek do różnych stanów. W edycji kraju Polska wyłącz stany, jeśli masz włączone. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted May 19, 2016 Author Share Posted May 19, 2016 Uff Wielkie dzięki. Myślę, że tłumaczenie właśnie tej zakładki wprowadziło mnie w błąd ;/ celowo zaznaczyłem stany aby pokazać województwa ;/ Dziękuję za pomoc.Działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted May 30, 2016 Author Share Posted May 30, 2016 Niestety. Nadal nie działa. Proszę o pomoc ( niekoniecznie darmową! ). Jak dodam drugiego przewoźnika a usunę tego systemowego sendit to już nic nie działa i otrzymuję komunikat Nie ma dostępnych przewoźników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts