marekneo2 Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 Witam, Mam włączone standardowy (5 krokowy) tryb przetwarzania zamówienia. 01. Podsumowanie 02. Zaloguj się 03. Adres 04. Wysyłka 05. Płatność Czy można zmienić ich kolejność? Chcę by zaloguj się i adres były ostatnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 Raczej nie, adres musi być znany żeby określić sposób wysyłki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marekneo2 Posted May 10, 2016 Author Share Posted May 10, 2016 Też tak włąśnie myślałem ale wole zapytać mądrzejszych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 To jeszcze dodam że zamówienia w jednym kroku mają większy procent konwersji od tych w 5 krokach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 Są ludzie na tym forum, którzy twierdzą, że robili testy A/B i większa konwersja była przy 5 krokach. Więc zależy od sklepu, klienta, niektórzy klienci gubią się gdy mają za dużo danych na jednej stronie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 Może i fakt w przypadku standardowego 1 kroku, jednak gdy sie korzysta z modułu opc to konwersja sie zwiększa ponieważ odpada przycisk zapisywania danych, a to on przysparza najwięcej problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marekneo2 Posted May 17, 2016 Author Share Posted May 17, 2016 Jak zmodyfikować zamówienie w jednym kroku tak by od razu bez podania i zapisania danych wyświetlały się dostępne formy wysyłki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted May 17, 2016 Share Posted May 17, 2016 Formy wysyłki powinny się wyświetlać bez zapisania adresu, jedynie formy płatności pojawiają się domyślnie po zapisaniu adresu, do wyświetlenia ich wcześniej polecam moduł Show Payment Methods. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marekneo2 Posted May 17, 2016 Author Share Posted May 17, 2016 Niestety tak nie jest, przed zapisem danych wyświetla się tylko jeden, domyślny. Czyli u mnie to jest darmowy odbiór osobisty. Po zapisaniu pojawiają się pozostałe formy dostawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 17, 2016 Share Posted May 17, 2016 To znaczy że masz źle przypisane formy dostawy do grup klientów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marekneo2 Posted May 18, 2016 Author Share Posted May 18, 2016 Dobrze mam przypisane, Wszystkie są dostępne dla: odwiedzający, gość, klient. Wydaje mi się że formy dostawy wyświetlają się po uzupełnieniu adresu gdyż są przypisane do kontynentu, w moim przypadku europa. System czeka więc na adres by móc zaproponować dostępne formy wysyłki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
marekneo2
Witam,
Mam włączone standardowy (5 krokowy) tryb przetwarzania zamówienia.
01. Podsumowanie
02. Zaloguj się
03. Adres
04. Wysyłka
05. Płatność
Czy można zmienić ich kolejność? Chcę by zaloguj się i adres były ostatnie.
10 answers to this question
Recommended Posts