Jump to content
  • 0

Na liście kategorii cena wynosi 0 zł chociaż w produkcie wyświetla się poprawnie

dwinar

Question

Cześć,

czy ktoś spotkał się z czymś podobnym lub ma pomysł jak to zdebugować?

Mianowicie chodzi o to, że na liście przedmiotów w danej kategorii większość (nie wszystkie) produktów ma wyświetloną cenę 0 zł, chociaż po przejściu na kartę takiego produktu widnieje jego właściwa cena. Załączam zrzuty ekranu.

Dodam jeszcze, że jest to świeża instalacja Prestashop 1.6 z zaimportowanymi kategoriami, produktami i klientami z Prestashop w wersji 1.5.4. Najdziwniejsze jest to, że kilka produktów wyświetla cenę poprawnie. W ogóle nie widzę w tym sensu.

Co nieco znam PHP, bo piszę własne moduły, ale tutaj utknąłem i proszę pomoc w znalezieniu rozwiązania.

post-1028469-0-62678500-1462813856_thumb.jpg post-1028469-0-18292100-1462813865_thumb.jpg

Pozdrawiam,

Dorian

Edited by dwinar (see edit history)

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Dzięki.

Rozwiązałem to w końcu inaczej. Wgrałem produkty zamiast programem Prestashop Manager to wbudowanym importerem plików CSV presty. Podzieliłem wielki plik CSV na 20 małych plików CSV Splitterem (serwer wywalał internal 500 przy jednym dużym mimo zmian w php.ini).

Z kolei plik CSV ze starej wersji wyeksportowałem wtyczką Prestashop Migration Tool.

Na koniec dograłem brakujące kombinacje (różne rozmiary produtków) znowu Prestashop Managerem, bo Migration Tool nie potrafi ich eksportować.

Teraz wszystko działa. Można oznaczyć wątek jako rozwiązany.

• 0

Wersja 1.6.1.4. Z tym, że do szablonu wgrałem plik product-list.tpl z innej instalacji w której takiego błędu nie ma, jednak to nie pomogło.

EDIT:
Próbowałem też porady stąd i nie pomogła: https://www.prestashop.com/forums/topic/499621-1609-to-1614-item-with-combination-is-showing-incorrect-prices/

EDIT 2:

Ewidentnie coś przy imporcie się źle zapisało w bazie danych. Ręcznie nowo dodany produkt działa bez zarzutu. Ciekawe czy da się jakoś "odświeżyć" wpisy w bazie automatycznie, bo trochę tych produktów tam jest.

Edited by dwinar (see edit history)

• 0

Spróbuj wyczyścić cache w sklepie, może po prostu wystarczy go odświeżyć skoro problem jest tylko przy imporcie a przy normalnym dodawaniu jest ok. Z tego co się orientuje nie ma osobnego pola w bazie dla ceny wyświetlanej na liście kategorii. Skoro to domyślny szablon to wgraj plik product-list.tpl z instalki. Problem z cenami dla produktów z kombinacjami został chyba poprawiony w wersji 1.6.1.5.