Bamboszek Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Hej, hej. mam w sklepiku pewien kłopot. W opcjach dostawy mam 3 opcje - odbiór osobisty - kurier DPD - przesyłka pobraniowa W opcjach płatności mam 2 opcje- płatność przy odbiorze - przelew (przelewy24) Jak albo co zrobić aby nie było możliwości aby klient wybrałkurier DPD + płatność przy odbiorze ? Kurier ma być tylko płatny z góry :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Poszukaj modułu ship to pay, jest darmowy. pozwoli ci połączyć opcje płatności i dostawy według własnego uznania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta4you.com Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Poszukaj modułu ship2pay, on rozwiąże Twój problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Bamboszek Posted May 9, 2016 Author Share Posted May 9, 2016 Dzięki bardzo panowie, pobrałem takowy moduł, tylko przy instalacji dostaję info że moduł nie pochodzi że sklepu...bla bla bla .... po zainstalowaniu moduł nadal ma przycisk instaluj, po kliknięciu mam info, że moduł jest juz zainstalowany .... jest gdzies jakaś opcja typu "instaluj z niezaufanych źródeł" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Masz clouda czy zwykły sklep na swoim serwerze? Moduł wymaga aby w zakładce Wydajność były włączone nadpisywania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Bamboszek Posted May 10, 2016 Author Share Posted May 10, 2016 Zwykły sklep, opcja nadpisywania włączona, Moduł zainstalowany, i skonfigurowany, ale nic się nie zmieniło odnośnie zamówienia. Tak jakby presta zupełnie nie widział tego modułu :/ A opcja "moduły nie z presta" jest odfajkowana... Możliwe że gryzie się z jakimś innym modułem ?Mam doinstalowane: - przelewy 24 - płatność przy odbiorze Jeszcze gdzieś mam coś włączyć, żeby ten moduł stał się aktywny ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 Wcześniej instalowałeś podobny moduł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Bamboszek Posted May 10, 2016 Author Share Posted May 10, 2016 Już wszystko jasne Tryb debugowania Wyłącz moduły nie od PrestaShop [NIE] Wyłącz wszystkie nadpisywania [NIE] oba mają być na "nie". Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 Dokładnie tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Bamboszek
Hej, hej.
mam w sklepiku pewien kłopot.
W opcjach dostawy mam 3 opcje
- odbiór osobisty
- kurier DPD
- przesyłka pobraniowa
W opcjach płatności mam 2 opcje
- płatność przy odbiorze
- przelew (przelewy24)
Jak albo co zrobić aby nie było możliwości aby klient wybrał