Jump to content
  • 0

Problem z modułami

janciopancio

Question

Witam serdecznie, 

Mam klika problemów z konfiguracją prestashop 1.6.4, zainstalowałem świeżą kopię presty na serwerze, kupiłem jakiś fajny szablonik i zainstalowałem zgodnie z instrukcją, niestety problemy pojawiły się przy konfiguracji szablonu, przy instalacji dodały się takie moduły, sporo ich jest, jak np. TM - Left Menu. 

Problem polega na tym, że dokonując zmian we wszystkich modułach, które zainstalowały się z szablonem, zmiany nie są widoczne, lub są widoczne częściowo. Przykładowo we wspomnianym TM - Left Menu - dodaję kategorie do wyświetlanych i niestety nie pojawia się na sklepie, co ciekawe widać to od czasu do czasu w edycji live szablony, raz widać raz nie widać, na tą chwilę mam dodane 5 kategorii produktów, a wyświetlana jest tylko jedna. Gdy dokonuję jakiejś zmiany, dodaję np kategorię do wyświetlanych w menu, jeśli się pojawi w sklepie to np po 10 minutach, 10 refreschach modułu lub strony.

Tak samo jest z TM - Topbanner - wyświetla fajny banner na górze, zmieniam obrazki na swoje, na sklepie ich nie ma ale w live edit po kilku f5 się pojawia.

Mam nadzieję że ktoś spotkał się z podobnym problemem i podzieli się rozwiązaniem. 

Szablon to: http://addons.prestashop.com/pl/22504-camera-store-prsadd016.html

Pozdrawiam, 

Janek

1 answer to this question

Recommended Posts