Jump to content
  • 0

Obliczanie kosztów dostawy przed kliknięciem "Dodaj do koszyka"

viz2y

Question

Witajcie drodzy forumowicze,

Pokrótce:  W podsumowaniu zakupów, koszt dostawy jest zależny od wybranej ilości produktów (dokładniej kg), gdy zwiększam ilość produktów rośnie koszt dostawy:

post-1196701-0-43651100-1462647706_thumb.png

Czy jest możliwe umieszczenie tego "kosztu dostawy" jeszcze przed kliknięciem "dodaj do koszyka", np. w "box-info-product"? Oczywiście reagującego na zmianę ilości. Kończę sklep w którym koszty dostawy są dosyć skomplikowane i chciałbym aby klient miał przejrzystą wiedzę na temat kosztów jeszcze przed kliknięciem "do koszyka".

Z góry dziękuje,

Pozdrawiam

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Koszty dostawy w sklepie liczone są też na podstawie adresu dostawy więc jeżeli klient jest zalogowany to można napisać moduł, inaczej może być to problem.

Brana pod uwagę jest strefa itp. 

W razie potrzeby możemy zająć się stworzeniem takiego modułu.

• 0

Dziękuję za zainteresowanie,

Rzeczywiście z obliczaniem kosztów dostawy na karcie produktów może być problem. 

Postanowiłem, że w bazie danych, do tabeli "product_lang" dodam nową kolumnę i ręcznie wpiszę tam interesujące mnie koszty dostawy, po czym podepnę je do pliku product.tpl, tak jak np. "$product->name". Jednak jestem zielony jeśli chodzi o smarty. Czy mógłbyś w ramach forum nakreślić, które pliki i jak miałbym wyedytować, żeby uzyskać taki efekt? Byłbym niezmiernie wdzięczny.

Pozdrawiam