pixelyo Posted May 7, 2016 Share Posted May 7, 2016 (edited) Witam, Presta 1.6.1.5 Na wszystkich produktach, które posiadają kombinacje mam następujący błąd - po dodaniu do koszyka, nie wyświetla się powiadomienie o dodaniu (AJAX). W produktach bez kombinacji jest OK. Dodatkowo, gdy danego produktu z kombinacji nie ma na stanie, nie pojawia się powiadomienie o braku na stanie, a przycisk "Dodaj do koszyka nie znika". A zamiast tego strona się przeładowuje i wyświetla się: Jest 1 błąd Nie ma wystarczającej ilości produktów na stanie.w adresie jest: /index.php?controller=cart W produktach tych, nie działa rozwijany adres sklepu: http://bit.ly/1XeamKQ zakupy można zrobić tylko po rejestracji Edited May 7, 2016 by pixelyo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Wprowadzałeś jakieś modyfikacje odnośnie javascriptu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pixelyo Posted May 8, 2016 Author Share Posted May 8, 2016 Nie wprowadzałem. Problem zauważyłem przy dodaniu nowego produktu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 wyłącz minifikowanie plików js teraz nie można przeanalizować kodu, a problem jest tam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Designer85 Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 (edited) Czyli co należy wykonać, żeby pojawił się przycisk Dodaj do koszyka, bo zauważyłem zależność jak daje się jedną kombinację tj. jeden kolor np. beżowy tak/nie to działa dodaj do koszyka http://minibe.pl/glowna/8-basen-suchy-150-szt-pileczek-rozne-kolory.html jak daje więcej kombinacji kolejne kolory i mimo, że w ilościach nadam ilości >0 to znika dodaj do koszyka?? może tutaj jest coś źle (../js/product.js) //display that the product is unavailable with theses attributes if (!selectedCombination['unavailable']) { $('#availability_value').text(doesntExistNoMore + (globalQuantity > 0 ? ' ' + doesntExistNoMoreBut : '')); if (!allowBuyWhenOutOfStock) $('#availability_value').addClass('warning_inline'); } else { $('#availability_value').text(doesntExist).addClass('warning_inline'); $('#oosHook').hide(); } Edited June 10, 2016 by bradypolska (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pixelyo Posted June 10, 2016 Author Share Posted June 10, 2016 wyłącz minifikowanie plików js teraz nie można przeanalizować kodu, a problem jest tam @vekia : wyłączone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 To nie jest błąd js. Masz błędną tabelę kombinacji. Muszą być cztery warianty kombinacji (pewnie masz dwa) i dla każdej z czterech kombinacji muszą być określone stany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Designer85 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Cztery warianty tzn.? Miałem 12 kolorów i do wszystkich wartości TAK / NIE itd. i nie działało Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 W produkcie w kombinacjach atrybutów muszą być wszystkie możliwe warianty kombinacji (każdy z każdym): Piłki beżowe TAK - Piłki żółte TAK Piłki beżowe NIE - Piłki żółte NIE Piłki beżowe TAK - Piłki żółte NIE Piłki beżowe NIE - Piłki żółte TAK I dla każdej z tych kombinacji muszą być określone stany magazynowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Designer85 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 No tylko, że mi właśnie chodzi o to, że chce, żeby klient określił tylko czy chce dany kolor czy nie: TAK / NIE i na tym mi zależy, że mamy 150 szt. piłeczek i jak określi, że chce białe i czarne a reszta na NIE to daje mu 75 szt. białych oraz czarnych Jest na to jakieś rozwiązanie? BO jak kombinacji to przy 12 kolorach to kombinacji trochę wyjdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Ja wskazałem Ci gdzie robisz błąd, atrybutów nie da się obsługiwać metodą "trochę wstawię, a trochę nie". Są moduły do presty typu atribute wizzard czy atribute pro, zapoznaj się z nimi i rozważ zakup takiego modułu. Lub ewentualnie te piłki dodawaj jako darmowe akcesoria do produktu, odpadnie Ci cała zabawa z atrybutami. Ale tu też jest problem, bo znajdzie się jakiś chytry klient co samych darmowych piłek nazamawia Wymagało by to modyfikacji, że piłki można zamówić, ale tylko z basenem, lub piłkom dajesz normalną cenę, a przy zamówieniu z basenem rabat 100%. Możliwości jest wiele, kwestia tylko pomysłu jak to ustawić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Designer85 Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Dziękuję za podpowiedzi Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pixelyo Posted June 21, 2016 Author Share Posted June 21, 2016 Podbijam mój problem z tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 Podbijam mój problem z tematu. Masz jakiś zakupiony szablon i to w nim szukał bym przyczyny błędu. Dostawcy szablonów prawie zawsze blok koszyka presty zastępują jakimś swoim klonem. Dla testu przełącz sklep na szablon presty default-bootstrap i sprawdź czy też ten błąd występuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pixelyo Posted June 24, 2016 Author Share Posted June 24, 2016 Wiem, że to problem szablonu. Problem wystąpił po aktualizacji presty do 1.6.1.5. Na standardowym szablonie działa. W Firebugu pokazuje taki błąd w produktach które mają kombinacje: ReferenceError: currencyFormat is not defined $('#our_price_display').text(formatCurrency(priceWithDiscountsDisplay, currencyF.. Całkiem możliwe że to on powoduje ten problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 Jakimś narzędziem typu diff utils porównaj product.tpl i product.js ze swojego szablonu z plikami z default-bootstrap. Znajdziesz różnice powodujące błędy. W product.tpl zwróć uwagę na zmienne smarty i id inputów, bo reszta to ozdobniki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts