Jump to content
  • 0

Kilka problemów z prestą, które skutecznie utrudniają życie

krizzu

Question

Witam serdecznie

Kończę teraz sklep z obudowami do telefonów komórkowych, jednak natrafiłem na kilka mniejszych problemów, które są lekko mówiąc wkurzające.

Link do sklepu: goo.gl/Dpb7DI

1. Wyszukiwarka

Standardowa wyszukiwarka nie należy do najlepszych, jednak po wpisaniu np. "S7 Edge" pierwsze wyniki to S6 Edge, czy ktoś może polecić jakąś sprawdzoną wyszukiwarkę, która ma wbudowany mechanizm lub można ją skonfigurować aby w pierwszą kolej brała konkretną frazę a dopiero poszczególne słowa

2. Blok filtrów

Po naciśnięciu koloru, nic się nie dzieje do adresu URL dodawany jest '#' za nastepnym razem działa normalnie, problem występuje tylko dla koloru.

3. Kody Ean13

Dla każdego produktu są kombinacje z kolorami, każdy kolor to oddzielny Ean. Jak można wyświetlić całą listę kodów ean dla danego produktu.

Z góry dziękuję za podpowiedź

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

1. W ustawieniach zmodyfikuj wyszukiwanie - wagę poszczególnych elementów.

2. Przebuduj indeks w opcjach modułu filtru.

krzysiuus dzięki za podpowiedź,

1. z wagami kombinowałem już jakiś czas temu, dzisiaj udało mi się odkryć przyczynę dziwnych wyników wyszukiwania, sortowanie produktów było ustawione po indeksie przez co wyszukiwarka wszystkie wyniki ustawiała wg. tego parametru

2. odbudowywałem cały indeks ręcznie i niestety kolor dalej nie działa dalej po pierwszym kliknięciu w kolor mam:

/index.php?id_category=13&controller=category#

a dopiero po drugim

index.php?id_category=13&controller=category#/kolor-czerwony

zastanawia mnie to że dopiero po slashu w adresie działa, albo czemu tego slasha nie dodaje za pierwszym razem