tokasmart Posted May 2, 2016 Share Posted May 2, 2016 Mam pytanie odnośnie przekierowań 301 i 302 a mianowicie gdzie w PS można usunąć (zmienić) przekierowanie 302 na 301 ? W htaccess nie widzę żeby była taka możliwość, jedynie znalazłem w ProductController.php jakąś 302 (to może to by wystarczyło podmienić na 301 ale ja w głównej mierze chcę przekierować inne strony niż produktowe), znalazłem też w PageNotFoundController.php jakąś 302 to chyba bardziej by wchodziło w grę ale nie mam pewności... Potrzebuję tego ponieważ miałem kiedyś inny skrypt w katalogu domeny z prestą i teraz w logach serwera większość ruchu od roku to sprawdzanie tych 302 a gdybym zmienił na 301 z czasem przestałyby roboty sprawdzać stare domeny. W pliku robots walczę z tym od dawna ale to walka z wiatrakami... Reasumując - gdzie jest jakiś plik odpowiedzialny za przekierowania, tzn. czy ma przekierować na 301 czy na 302? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukash4 Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Znalazłeś rozwiązanie? też chciałbym zamienić 302 na 301... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tokasmart Posted February 21, 2017 Author Share Posted February 21, 2017 Tak, w controllers/front modyfikowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemysław Suszek Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Preferencje -> Dane URL i SEO -> Ustaw URL-e ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukash4 Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Preferencje -> Dane URL i SEO -> Ustaw URL-e ? Właśnie to - nie zauważylem,że miałem tam na 302 dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts