mcpapux Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Właśnie przesiadłem się ze sklapu clickshop na preste i nie ukrywam że to straszny system w konfiguracji. Właśnie aktywowałem płatności po kilkugodzinnej walce z prestashopem myślałem że już pójdzie z górki. Po instalacji modułu DotPay na najnowszym prestashop po kliknięciu finalizacji transacji przy przekierowaniu na dotpay otrzymuje komunikat. Wystąpił błądPrzykro nam, w trakcie Twojej płatności wystąpił następujacy błąd: Nieznany numer ID. No i poległem. Czy muszę coś jeszcze konfigurować oprócz wpisania ID klienta i klucza w module DotPay? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Niestety nie znam modułu dotpay ponieważ unikam go jak ognia i w większości przypadków opinie na jego temat są negatywne, lepiej skorzystać z innej wtyczki np. płatnej która ma wsparcie lub z całkiem innego operatora płatności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Ja używam modułu bezpośrednio od dotpay (z ich strony) i nie mam opisanego wyżej problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Kurde a ja zawsze mam problem z tym modułem od dawien dawna bez różnicy jak to wersja modułu, możesz napisać jaką masz wersje php i z jakiego serwera korzystasz że ci działa ten moduł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
missplanner Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 U mnie śmiga super, php 5.6, serwery kei.pl, moduł dotpay ze strony dotpay.pl presta 1.6.1.4 @mcpapux Polecam przejrzenie ustawień na koncie dotpay, szczególnie tego, czy "blokuj zewnętrzne urlc" ustawione jest na "tak". Spróbuj od nowa skonfigurować moduł, wygeneruj nowy PiN, jak ja konfigurowałem, poszło ok. @endriu107 co do modułu dotpay słyszałem z kilku źródeł, że wsparcie techniczne mają bardzo dobre, sprawne i miłe dla sprzedawcy Sam na razie podtrzymuje tę wersję. Może być też tak, że problem leży po stronie operatora bankowego, przy konfiguracji modułu płatność przez Millenium szła jak krew z nosa, z kolei przez BZWBK szybciutko, lekko i przyjemnie. Przy innej okazji (płatność przez PayU na Allegro) Millenium też muliło (chyba nawet tego samego dnia). Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 @endriu107 dotpay v1.4.9Serwer miałem w linuxpl.com (zwykła wirtualka) obecnie mam na sixwishlist.com i w obu przypadkach moduł działa ok.PHP 5.4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts