Łukasz Strzelecki Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Witam, Zainstalowałem dedykowany moduł do obsługi PayPal na wersji 1.6.1 i mam problem z tłumaczeniami. Pliki lokalizacyjne PL i EN są po francusku. Udało mi się większość komunikatów potłumaczyć, ale części z nich nie ma w tych plikach. W końcu je znajdę, ale mega irytująca sytuacja. Ja rozumiem, że polskiego im się nie chciało, ale angielskiego?? Czy ktoś się z tym spotkał czy może jest gdzieś do pobrania poprawny plik lokalizacyjny dla EN i PL. Tak, napisałem o tym problemie do autora modułu Link to comment Share on other sites More sharing options...
john54 Posted April 25, 2016 Share Posted April 25, 2016 Witam, odpisał coś autor. Bo u mnie taki sam błąd. Znalazłem gdzieś informacje że PayPal po prostu daje taką informację jak ktoś kupuje z innego kraju niż konto paypal dla naszego sklepu. Ale to wprowadza w błąd klientów bo jak jakiś anglik czy niemiec dostanie wiadomość po francusku to nie wie o co chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Strzelecki Posted April 26, 2016 Author Share Posted April 26, 2016 Nic nie odpisali. Język po stronie Paypala jest ok. Problemem jest brak tłumaczenia dla języka polskiego i angielskiego po stronie modułu. Większość etykiet jest w pliku lokalizacyjnym, ale zauważyłem że część jest gdzieś w kodzie modułu (chyba). Jeszcze nie miałem czasu przekopać kodu. Pliki już oddałem do tłumaczenia i zaraz będę miał wszystko poprawnie. Dziwi mnie tylko zachowanie z ich strony, że oddają oficjalny moduł, który w teorii wspiera nasze języki a tutaj okazuje się taki babol. Wstyd PayPal... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inferno25 Posted May 2, 2016 Share Posted May 2, 2016 Witam. Mam taki sam problem. jesteś w stanie wysłać pliki z tłumaczeniem? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
john54 Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 ja dostałem informacje od PayPal, że korzystam z prestashop, a prestashop jest to francuska firma i dlatego jest to po francusku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Strzelecki Posted May 5, 2016 Author Share Posted May 5, 2016 Bardziej durnego wytłumaczenia nie mogli wymyślić. To po co dodawali pliki z tłumaczeniami PL i EN skoro w nich są francuskie teksty. Ciekawe, że włoski, hiszpański itp są. Oddałem pliki do tłumaczenia i czekam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 W wersji dev polski jest jako tako: https://github.com/PrestaShop/paypal/tree/dev A angielskie tłumaczenie nie jest potrzebne, bo core jest po angielsku. Wystarczy skasować plik en.php i wtedy będzie po angielsku Link to comment Share on other sites More sharing options...
lachos Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 Witam serdecznie, rozumiem, że dla ludzi zaczynających przygodę z Prestem takich jak ja, nie ma póki co oficjalnej opcji na zainstalowanie polskiej wersji językowej modułu PayPal? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts