Jump to content
  • 0

Ustawienie pola NIP jako wymagane tylko przy podaniu nazwy firmy

Bamboszek

Question

Witam wszystkich :)

Chciałbym prosić o niewielką pomoc z Prestashop.

Próbuję ustawić pola rejestracji (zakupy na 1 stronie) tak, aby NIP był wymagany tylko po wpisaniu nazwy firmy.

Siedziałem nad tym wczoraj cały wieczór próbując na różne sposoby i udało się, z tym że dziś po próbie testowego zakupu okazało się że presta znowu nie działa :/

Czy ktoś z Was wie jak krok po kroku i co ustawić, aby po wpisaniu nazwy firma pojawiało się dodatkowe okno na NIP (Numer VAT EU)?

O ile dobrze rozumiem głównym wymogiem aby to działało musi być:

- aktywna opcja B2B (TAK)

- potrzebny NIP (NIE)

- w polu adresu (ustawienie kraju) dodane pole vat_numer

- podwyższone bezpieczeństwo (NIE)

Po uzupełnieniu pól na stronie dostaję komunikat:

Jest 1 błąd/błędy:
  1. dni jest wymagane.

Z tym że nigdzie nie widzę tego pola dni :/

Czy ktoś wie o co chodzi ?

Albo jak to dni usunąć ?

Pozdrawiam.

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Masakra ...

To prawda, po wpisaniu nazwy firmy pojawi się dodatkowe pole "Numer VAT EU", z tym że nadal jest info o wymaganym "dni".

Z tego co widzę ta opcja NIP po wpisaniu firmy pojawia się po włączeniu którejś opcji (chyba właśnie B2B) - nie chcę już kombinować i sprawdzać bo znowu sie spier...li :/

wczoraj to ustawiłem z poziomu zaplecza sklepowego i działało, dziś musiałem grzebać w pliku Address.php i tam zmieniać dni oraz vat_numer required => false,

ale to też nie do końca załatwia sprawę... bo jakoś musi się to ustawiać z zaplecza :/

Tak na chwilę obecną ... oddaliłem problem, ale nadal go nie rozwiązałem - podejrzewam że przy jakiejś aktualizacji problem powróci :/

• 0

Trochę się podłącze pod temat, w którym pliku usuwa się z formularza rejestracji pola REGON, www, gender pan/pani, 

Włączona opcja B2B oraz europejski vat. Nie chodzi mi o rejestracje przy "szybkim zakupie". Widzę, że to nie kwestia w authentication.tpl i order-opc-new-account.tpl (tu zmiany widać jak wyłączymy B2B), chyba, że błądzę co całkiem możliwe

zamykam te moje pytanie, wyłączyłem B2B

Edited by Marshalc (see edit history)