Jump to content
  • 0

Błędny e-mail przy mailach do klientów

Inferno25

Question

Witam. Po przeniesieniu sklepu na nowy serwer i zmianie maila właściciela sklepu przy mailach do klientów (np. o zmianie statusu zamówienia) widnieje stary e-mail z poprzedniego sklepu. Gdzie można go zmienić? W zakładce Zaawansowane - E-mail poczta jest już skonfigurowana pod nowy mail, w zakładce "Kontakty sklepu" również jest nowy, w Klienci -> Kontakty - tak samo nowy. Brakuje mi pomysłu :(. Pozdrawiam

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Preferencje -> Kontakty sklepu

Doczytałem, że to zrobiłeś - poszukaj starego adresu w bazie, może coś się zdublowało.

Tak, w Preferencje -> Kontakty sklepu jest zmieniony na poprawny.

Jesteś w stanie wskazać tabelę, w której należy szukać?

• 0

PS_SHOP_EMAIL nie jest zdublowany, a mail w tym rekordzie jest poprawny. Przy okazji zauważyłem, że PS_SHOP_DOMAIN i PS_SHOP_DOMAIN_SSL są ze starego sklepu - należy to zmienić?

Dodam jeszcze, że sklep był przeniesiony ok. 3 miesiące temu i jak do tej pory wszystko działa poprawnie oprócz tego maila przy statusach i wiadomościach od użytkowników sklepu.

Edited by Inferno25 (see edit history)

• 0

Rozwiązany ale rozwiązania nie widać...

Zwykłe niedopatrzenie - okazało się, iż był to starszy e-mail z przed przeniesienia. W chwili obecnej mam tylko problem z tym, iż maile od klientów są widoczne w panelu administracyjnym jednak nie dostaję powiadomień o ich nadejściu na skrzynkę. W przypadku maila testowego czy nowego zamówienia taki mail się pojawia.