Jump to content
  • 0

Brak możliwości usunięcia koszyka z zaplecza strony.

rafalmlocek

Question

Witam,

napotkałem dziwny błąd. Otóż nie mogę usunąć (jednego lub wielu) koszyka z zaplecza strony.

http://oi67.tinypic.com/34q38f4.jpg

Jak wejdę w zakładkę Klienci -> Koszyki zakupowe to pojawia mi się tytuł "filtruj po Data: a:2:{i:0;s:0:"";i:1;s:0:"";}"

Coś się wykrzaczyło chyba :/

Niestety nie zwróciłem uwagi czy wcześniej taki problem również był (strona jest świeża), nie zmieniałem nic w kodzie, żadnym pliku strony itp.

Macie jakieś sugestie jak to rozwiązać?

Rafał.

@Edit

Niesłychane, koszyki się usunęły... nie wiem jak czy coś zwiesiło preste czy jak no ale nie ma ich. Pozostaje pytanie czy ten komunikat "filtruj po Data..." jest niepokojący czy nie przejmować się tym?

post-1227560-0-04646700-1460702269_thumb.png

Edited by rafalmlocek (see edit history)

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Nie czepiam się, ale po co chcesz usuwać te koszyki ?

Jeśli pojawiają się jakiekolwiek błędy to zawsze oznacza, że coś jest nie tak i trzeba się tym zająć. Szczególnie, że błąd występuje już w samej zakładce, bez wykonywania jakiejkolwiek dodatkowej akcji.

Jaki to hosting ? Bardzo możliwe, że podczas instalacji sklepu miałeś jakieś błędy, które zostały zignorowane i teraz właśnie wychodzą.

• 0

Porzucone lub błędne koszyki chce usuwać by zachować porządek i przejrzystość. Hosting to linuxpl w pakiecie WPPro.

Co do błędów instalacji to takowych nie widziałem. Korzystałem z kreatora hostingu. Samemu instalowałem wcześniej na próbę wydajności hostingu silnik (z którego już nie korzystam) i też nie było żadnych błędów

• 0

Hmm... z tym hostingiem raczej nie miałem nigdy problemów z błędami przy instalacji.

Spróbuj zainstalować na nowo sklep. Jak będą te same błędy to napisz do administracji linuxpl żeby sprawdzili co się dzieje. Jeśli to pomoże (czyli czysta instalka będzie ok) to będziemy szukać problemu dalej. Ewentualnie można próbować przerzucić bazę na nową instalację i sprawdzić, czy jest ok.

• 0

ok, sprawdzę pierw z nową prestą i dam znać co i jak.

@edit

Wykonałem nową instalację z kreatora i koszyk zakupów wyświetlał dobrą nazwę, po zaznaczeniu tych demonstracyjnych koszyków i próbie ich usunięcia pojawia się ten dziwny ciąg znaków (identyczny co na mojej głównej stronie)

Gdy jest wyświetlany komunikat o błędzie w usuwaniu (poniżej) to nazwa jest poprawna, jak wejdę raz jeszcze do tej podstrony komunikat pojawia się znowu.

Koszyki zakupowe
6 błędów
  1. Nie można usunąć #5
  2. Nie można usunąć #4
  3. Nie można usunąć #3
  4. Nie można usunąć #2
  5. Nie można usunąć #1
  6. Wystąpił błąd podczas usuwania zaznaczonych obiektów.

Piszę do administracji hostingu, może spotkali się już z takim problemem.

Edited by rafalmlocek (see edit history)