Jump to content
  • 0

Dostawca oznaczony jako Darmowa dostawa się nie wyświetla w checkoucie

hakeryk2

Question

Witam,

Tak jak w temacie tego posta. Odkryłem niedawno, że jeśli mam utworzonego dostawcę któremu zaznaczyłem, że ma "darmową dostawę" czyli np dostawca "Odbiór osobisty", "Wysyłka drogą elektroniczną" "Gratisowa dostawa" i jeśli przypiszę je do produktu tak w checkoucie nie da się ich wybrać ponieważ po prostu się nie pojawiają. Wszystkie inne (płatne) działają bez problemu. 

post-1146962-0-60201700-1460576299_thumb.jpg

Ktoś wie co może być przyczyną? Presta 1.6.1.4

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Nie, w koszyku jest tylko i wyłącznie jeden produkt.

EDIT: Zadziwiająca rzecz - gdy edytowałem każdego przewoźnika poprzez edycję i suwakiem zmieniałem opcję dostawy na darmową tak nic się nie działo. Gdy na liście wszystkich dostawców odklikałem ręcznie darmową dostawę i ponownie włączyłem wszystko zadziałało.

Edited by hakeryk2 (see edit history)

• 0

Podbijam temat ponieważ zauważyłem coś bardzo dziwnego - otóż:

Jeśli w przewoźnikach ustawię wysyłkę dla Odbiór osobisty ustawię na darmową tak przestaje się on wyświetlać na liście sposobów płatności: wyświetlają mi się tylko za pobraniem i przelewem przy koszyku, pomimo tego, że odbiór osobisty jest przy danym produkcie udostępniony.

Śmieszniej się robi gdy dla odbioru osobistego ustawię jednak tą darmową wysyłkę. Odbiór osobisty zaczyna się pojawiać na liście, ale gdy dodam do koszyka dwa produkty, które mają innych, niezwiązanych ze sobą dostawców tak wtedy otrzymuje błąd, że nie zdefiniowano płatności dla tych płatności, pomimo, że są ustalone. Gdzieś znalazłem, że w takim przypadku jest to traktowane jako id=0 i stąd problem.

Może nie oczekuję pomocy w rozwiązaniu: Potrzebuje informacji jakie pliki, klasy itp rzeczy odpowiedzialne są za cały proces ustalania kurierów dla checkoutu. Jaki algorytm to wylicza? Może jakaś dokumentacja? Może ktoś byłby chętny na pomoc za pieniądze?