Jump to content
  • 0

Numer index i ean

krizzu

Question

Witam serdecznie

Jestem w trakcie realizacji sklepu na na PS 1.6 i mam otóż taki mały problem. Chciałbym aby na karcie produktu wyświetlał się index oraz ean dla danej kombinacji.

Jak z samym indeksem nie było problemu tak ean cały czas zamienia mi na indeks. Index i ean są zmienne w zależności od kombinacji tak więc przełączanie między kolorami zmienia indeks.

http://goo.gl/AXCUjr

Wycinek kodu z product.tpl

<label>{l s='Reference:'} </label>
  <span class="editable" itemprop="sku"{if !empty($product->reference) && $product->reference} content="{$product->reference}"{/if}>{if !isset($groups)}{$product->reference|escape:'html':'UTF-8'}{/if}</span>
<label>{l s='ean13:'} </label> 
  <span class="editable" itemprop="ean13"{if !empty($product->ean13) && $product->ean13} content="{$product->ean13}"{/if}>{if !isset($groups)}{$product->ean13|escape:'html':'UTF-8'}{/if}</span>

Co ciekawe zmienna ean jest pobierana i nawet widnieje w html

<p id="product_reference">
<label>Indeks: </label>
<span class="editable" content="53991" itemprop="sku">53991</span>
<label>ean13: </label>
<span class="editable" content="5711428003089" itemprop="ean13">53991</span>
</p>

Czy ktoś ma jakiś pomysł co może powodować takie zachowanie ? Z góry dziękuję za pomoc

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Akurat ta część kodu jest prawidłowa, bo dla produktu bez kombinacji wyświetla się wszystko tak jak być powinno.

Obstawiałbym, że błąd leży gdzieś głębiej (najprawdopodobniej albo nie ma obsługi EAN dla kombinacji, albo gdzieś jest błąd z nazwami zmiennych).

Jak będę miał chwilę to poszperam w tym i może znajdę gdzie tkwi błąd.

Tak na szybko do sprawdzenia mam : https://www.prestashop.com/forums/topic/328947-ean13-and-combinations/

Edited by () Maciej () (see edit history)

• 0

Maciej dzięki za odpowiedź

Tzn tak nie ma problemu aby wyświetlić index i ean jako zmienną. Chodzi o to że tutaj obsługuję to skrypt, który podmienia wartość indeksu wraz np. z kliknięciem na kolor. Zmiana koloru to też zmiana indeksu i eanu. Statycznie wszystko działa ok tylko po kliknięciu w kolor wartość się nie zmienia.

• 0

To akurat sprawdziłem także :)

Dlatego właśnie pisałem, że problem musi siedzieć gdzieś głębiej.

Ogólnie problem występuje za każdym razem jak do produktu dodana jest jakakolwiek kombinacja, wtedy jakby zamiast pobrać odpowiednią wartość EAN używał statycznie przypisanych wartości.

• 0

Z tego co się zorientowałem, to w product.js jest kod odpowiedzialny za index (reference) ale nie za bardzo ogarniam javascript. Mam inne pytanie w takim bądź razie jak wyświetlić wszystkie ean`y dla wszystkich atrybutów?

{$product->ean13} wyświetla tylko jeden