Daresh Posted April 13, 2016 Share Posted April 13, 2016 Może wrzuć screeny z konfiguracji tego wszystkiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madnessr Posted April 13, 2016 Author Share Posted April 13, 2016 Witam, stworzyłem cennik dostawy na podstawie wagi produktów. Do wszystkich produktów dodałem wagę i niestety przy niektórych z nich funkcja ta nie działa. Towary mają przypisane wagę 5kg - powinnien być koszt dostawy 20 zł. Tymczasem zaczytuje się ciągle najtańsza kwota. Wygląda na to, że Prestashop w ogóle nie pobiera wagi produktu wpisanej w zakładce Wysyłka. Czy spotkaliście się z takim błędem? Jak to naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
madnessr Posted April 13, 2016 Author Share Posted April 13, 2016 Ustawiłem "Według ogólnej wagi", a każdy przedmiot ma dodane w polu "Waga opakowania" wpisaną wartość - próbowałem opcji z 31 kg. Po dodaniu przedmiotu do koszyka pokazuje zamiast ceny 50 - najniższą z możliwych czyli 4.9. Poniżej przykład konfiguracji: Odkryłem teraz, że problem występuje przy towarach, które są konfigurowane za pomocą wtyczki - http://addons.prestashop.com/pl/20343-advanced-configurator-for-customized-product.html Cała reszta działa dobrze. Przy towarach z konfiguratora nie działa, ani "Reguła cenowa", ani wysyłka. Po prostu po dodaniu koszyka z konfiguratora jakby te dwie zakładki były puste w Prestashop. Da się to jakoś twardo dodać np. do danych kategorii? Autor wtyczki milczy, sam robię wszystko i się dopiero uczę Prestashop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts