sull Posted April 12, 2016 Share Posted April 12, 2016 Witam wszystkich, jestem świeży na forum Od dłuższego czasu działam z prestą i jak dotąd nie miałem większych problemów do dziś. Mianowicie krótki opis zdublował mi się , mało tego wyświetla się nad treścią strony. Grzebałem w homefeatured.tpl ale nie wskórałem nic ;p Wie ktoś może co z tym zrobić ? Z góry dzięki za pomoc ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 sull Posted April 14, 2016 Author Share Posted April 14, 2016 Ktoś pomoże ? Był bym bardzo wdzięczny... Generalnie mogę nie wpisywać krótkich opisów i będzie git, ale to nie rozwiąże problemu w przyszłości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 14, 2016 Share Posted April 14, 2016 Bez linka ciężko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 sull Posted April 14, 2016 Author Share Posted April 14, 2016 http://babyaccessoriesuk.co.uk/cots-with-bedding/103-bear-moon-cot-wenge-white-mattress-6-pcs-bedding-.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 14, 2016 Share Posted April 14, 2016 Ja widzę tylko raz, może wyczyść cache przeglądarki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 sull Posted April 14, 2016 Author Share Posted April 14, 2016 (edited) Zrobiłem tak jak mówiłeś i dalej to samo, na drugim komputerze też ;/ Edited April 14, 2016 by sull (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 14, 2016 Share Posted April 14, 2016 Teraz widze ciężko powiedzieć gdzie ci się to wkradło przeszukaj pliki szablonu, zacznij od tych które edytowałeś ostatnio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted April 15, 2016 Share Posted April 15, 2016 Nie wiem czy zwróciliście uwagę na drugą linijkę z opisem w topie strony : "> Ewidentnie jest powielony kod i strona się sypie bo znak " zmienia strukturę pliku. Błąd powiela kod : <span lang="EN-US"> <span lang="EN-US"> <span style="color: #4a4a4a;"> Delivery time 4 - 7 working days. Bear Moon Wenge / White Baby Cot & Baby Mattress , set include 6 pcs Nursery Baby Bedding Set. <br> </span> </span> </span> A w topie dodatkowo mamy dopisane : <p></p> "> Tak jak pisał endriu trzeba przejrzeć pliki szablonu edytowane w ostatnim czasie. Ewidentnie gdzieś przez nie uwagę musiałeś źle zamknąć tagi. Najprościej będzie ściągnąć cały szablon i korzystając z jakiegoś dobrego softu mającego kolorowanie składni przejrzeć pliki jeden po drugim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 sull Posted April 19, 2016 Author Share Posted April 19, 2016 (edited) Strona była przenoszona na inny serwer, problem w tym że na starym serwerze jest wszystko ok, na nowym natomiast już występuje ten błąd. Próbowałem przerzucać pliki, nadpisywać zamieniać i ciągle jest ten sam problem. Znalazłem pośrednie rozwiązanie. Wystarczy że zostawiam sam tekst bez <spanów> i innych części kodu, które znajdę w source code "short description" i wszystko jest ok. P.S Sprawdziłem, który TAG konkretnie odpowiada za ten problem. Wszystkiemu winien jest <br> , stąd ta przerwa przed "> Edited April 19, 2016 by sull (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
sull
Witam wszystkich, jestem świeży na forum
Od dłuższego czasu działam z prestą i jak dotąd nie miałem większych problemów do dziś.
Mianowicie krótki opis zdublował mi się , mało tego wyświetla się nad treścią strony.
Grzebałem w homefeatured.tpl ale nie wskórałem nic ;p
Wie ktoś może co z tym zrobić ?
Z góry dzięki za pomoc !
8 answers to this question
Recommended Posts