Po zmianie serwera występuje tylko jeden błąd. O nim w drugim poście.
Witam. Znajomy kupił szablon i chciał oczywiście żeby mu pomóc go wrzucić. Szablon pod PrestaShop 1.5 taka też wersja jest zainstalowana na serwerze. Po instalacji wrzuciłem szablon w sposób podany w dokumentacji czyli przez moduł o nazwie "Import/export a theme". Wszystko przebiegło pomyślnie, panel administratora działa poprawnie. Problem pojawił się podczas próby wejścia na stronę. Początkowo biała strona więc rozwiązałem ten problem i oczywiście las błędów. Na standardowym szablonie dzieje się to samo.
Notice: Use of undefined constant _PS_PRICE_DISPLAY_PRECISION_ - assumed '_PS_PRICE_DISPLAY_PRECISION_' in /home/classes/controller/FrontController.php on line 764
Notice: Use of undefined constant _PS_PRICE_DISPLAY_PRECISION_ - assumed '_PS_PRICE_DISPLAY_PRECISION_' in /home/classes/Tools.php on line 553
Notice: Use of undefined constant _PS_PRICE_DISPLAY_PRECISION_ - assumed '_PS_PRICE_DISPLAY_PRECISION_' in /home/classes/Tools.php on line 553
Fatal error: Call to undefined method Media::addJsDef() in /home/modules/tdajaxserach/tdajaxserach.php on line 47
Poprzez kombinacje zmieniłem nazwę folderu dotyczącego błędu tdajaxserch.php. Strona się odpaliła jednak nie wygląda jak powinna linijka 47 wygląda tak:
Wcześniej przez nieuwagę zainstalowałem ten szablon na najnowszym oprogramowaniu PrestaShop i otrzymałem troszkę mniej błędów. Przy czym na standardowym szablonie wszystko działało bez problemów. I przez kliknięcie "Mój Sklep" w PA strona ładuję się poprawnie tyle, że ze śmiesznym adresem dopisek.
Natomiast błędy przy wchodzeniu na stronę poprzez link to:
Fatal error: Uncaught --> Smarty: Missing template name <-- thrown in /home/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_template.php on line 678
smarty_internal_template.php:
public function __get($property_name)
{
switch ($property_name) {
case 'source':
if (strlen($this->template_resource) == 0) {
throw new SmartyException('Missing template name');
}
W tym wypadku wywnioskowałem, że to przez niekompatybilność szablonu z oprogramowaniem jednak mogę się mylić bo dziwi mnie trochę, że ten podgląd pod tym śmiesznym linkiem działa jak należy. I dopiero po kliknięciu w jakiś link np. opcję menu przekierowuje na poprawny link strony i wyświetla błędy.
W wersji 1.5 posiadam również błędy, które wyświetlają się w panelu admina i po zamianie nazwy tdajaxserch na stronie sklepu. Wydaje mi się, że mogą one dotyczyć pamięci Cache lub Przepisywania URL. Ponieważ przy sprawdzaniu konfiguracji w PA jest przy tych 2 opcjach czerwony krzyżyk.
Notice: Use of undefined constant _PS_PRICE_DISPLAY_PRECISION_ - assumed '_PS_PRICE_DISPLAY_PRECISION_' in /home/classes/Tools.php on line 546
Question
smithek
Po zmianie serwera występuje tylko jeden błąd. O nim w drugim poście.
Edited by smithek (see edit history)Link to comment
2 answers to this question
Recommended Posts