Jump to content
  • 0

Atrybuty - nieżyciowość rozwiązania standardowego

protonkwark

Question

Witam,

Przy nawet 2 atrybutach, potrafi dojść do patologii, którą chciałbym wyeliminować jakimś modułem - bardzo proszę o polecenie, bo ja nie mogę się dogrzebać.

Przykład dla dwóch atrybutów podam dla ułatwienia na standardowym modelu rozmiarów i kolorów. 

Mamy rozmiary: 36, 38, 40, 42
Mamy kolory: czerwony, zielony, niebieski

Załóżmy, że czerwony zielony są w 36, 38, 40, 42 a niebieski tylko w 36. No i teraz na karcie produktu mamy np. listy rozwijalne, w których są wszystkie kolory i rozmiary. Klient teraz wybiera niebieski i rozmiar: 38 - wyświetla że brak, 40, 42 - też brak, dopiero metodą prób i błędów dochodzi do rozmiaru, który jest dostępny dla koloru niebieskiego - czyli 36 (załóżmy, że nie wie jaki chce wybrać). 

Potrzebuję modułu/zlecić, żeby wybór niebieskiego, powodował wyświetlenie się tylko tych rozmiarów, w których ten niebieski występuje (nie, że ilościowo ale kombinacjami atrybutów).

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Tak, będę się rozglądał przy koniecznej większej ilości za czymś co ułatwi zarządzanie i wprowadzanie...jednakże w tej chwili interesuje mnie front.

Hatak podał, że można wyłączyć opcję: " Wyświetl niedostępne atrybuty produktu na stronie produktu", tak też uczyniłem, niestety nadal to samo jest. No skoro tą opcję wyłączyłem, to czy nie powinny rozmiary niedostępne dla koloru niebieskiego zniknąć? Jest utworzona kombinacja niebieski - 36 a dla innych rozmiarów w tym kolorze kombinacje nie istnieją...więc dlaczego nadal wyświetla? Robiłem ctrl+f5...nic to nie daje :/

• 0

Właśnie się przymierzam...jednakże, moduł ten ma specyficzny sposób wyświetlania atrybutów na stronie produktu...czy kojarzycie może, czy jest możliwość ustawienia żeby wyświetlał się w miejscu standardowym dla Presty? 
Gwoli ścisłości: masz na myśli ten: http://www.presto-changeo.com/en/attribute-modules/23-attribute-wizard.html czy inny?

EDIT: zleciłem tą funkcjonalność. Będzie moduł, który wyjdzie do obiegu rynkowego. Polski moduł. Patologia odejdzie w zapomnienie. 
Attribute Wizard nie kupowałem bo za duża krowa i atrybuty ma w opisie a ja chcę żeby było wyglądało jak standardowo ;) 

Później dam namiar na ten moduł.

Edited by protonkwark (see edit history)