Jump to content

Podwójne zamówienie

Adam45874

Recommended Posts

Witam,

mam problem w sprawie zamówień duplikowanych. Po każdym zamówieniu wysyłam do klienta produkt cyfrowy za pomocą pewnego modułu. Niestety, czas od czasu zdarza się, że zamówiony produkt zostaje wysłany do klienta dwa razy, stan zamówienia również zostaje wykonany podwójnie, kolejność wygląda wtedy tak: 

Czekanie na płatność
Zamówienie zostało zakończone
Czekanie na płatność

Nie udaje mi się stwierdzić, co powoduje ten błąd, nie ma absolutnie żadnego powiązania pomiędzy normalnym i duplikowanym zamówieniem. Czy ktokolwiek byłby w stanie mi pomóc i doradzić, w jaki sposób mógłbym stworzyć warunkek w Prestashop 1.6.1.4, który nie dozwala na użycie jednego stanu zamówienia więcej niż raz? Przy tych warunkach przy zamówieniach duplikowanych wykonane zostałyby tylko stany: 

Czekanie na płatność

Wtedy byłoby idealnie. Czy ktoś może mógłby mi pomóc?

Dziękuję i pozdrawiam

Adam

Zdarza się przy jakiejkolwiek płatności. Moduł został naprogramowany na zamówienie programatorem, który w tej chwili nie reaguje na moje maile. Sądzę, że ograniczenie stanów zamówienia na jeden z każdego nie jest powiązane z rodzajem modułu, to funkcja podstawowa Prestashopu, mam rację? Według mnie to najprostsze rozwiązanie. Trudno stworzyć taki warunek?