atwora Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 Witam Mój sklep www.atwora.pl) działa wolno. Przeczytałem pierdylion poradników jak przyśpieszyć stronę i po kilku awariach strony strona ładuje się odrobinę szybciej. Chciałbym spróbować metody, gdzie montujemy subdomeny (tj. js/atwora.pl) i kierujemy ją do folderu /js presty. Czy ktoś z Was próbował przyśpieszyć Prestę w ten sposób? Bo powiem szczerze, nie wiem jak się do tego zabrać. Subdomeny mam, przekierowania mam. Jednak nie wystarczy wpisać w "wydajność -> serwer mediów" ścieżki poprawnej bo mi się totalnie szablon wysypuje. A może coś robię źle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 strona laduje ci sie szybko - problem w tym ze duzo podstron jest nieskejczowanych (maly ruch? za czesto cache czyscisz?) jak juz sie skejczuje to otwira sie od 1.2 do 1.9 sekundy - to naprawde szybko Link to comment Share on other sites More sharing options...
procent85 Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 Nie kombinuj z subdomeną. Nie jest to konieczne do przyspieszenia sklepu. Po pierwsze zrób kopię sklepu, zrzuć pliki z serwera na komp, również bazę. Włącz w zakładce Wydajność (CCC) optymalizację dla JS i CSS oraz apache, jeśli strona stoi na nim, a sam nie optymalizowałeś htaccess. Włącz też cache i użyj modułu memcache, jeśli jest zainstalowany. Jeśli nie zwróć się do swojego hostingodawcy, aby Ci go wgrał. Obecnie Twoja strona ładuje się 2,5 sek. przy 104 odwołaniach i wadze 1,82 MB. To bardzo dużo. Wynik jest słaby! Użyj też CloudFlare, aby nieco przyspieszyć i zabezpieczyć stronę. Bardzo spowalnia Twoją stronę skrypt od velgid.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts