Jump to content

Zmiana waluty podczas zmiany języka

bartek22

Recommended Posts

Witam,

czy da się ustawić walutę podczas wejścia na stronę gdzie język ustawiany jest wg. lokalizacji lub czy da się zmieniać walutę podczas zmiany języka?

Dokładnie chodzi o to, że jeżeli wchodzę z PL to mam automatycznie wersję polską ale walutę Euro a chcę PLN, gdy wchodzę np. z angielskiego proxy to jest ok, bo waluta domyślna jest Euro i dla EN ustawia Euro.

Czy da się jakoś w kodzie ustawić, żeby użytkownik, dla którego zostanie ustawiony język PL od razu miał ustawioną walutę PLN z możliwością zmiany na EURO.

Znalazłem coś takiego:

$this->context->cookie->id_currency = (int)$currency->id;

w funkcji, która zmienia waluty ale nie wiem gdzie to dokładnie zastosować, żeby automatycznie dla PL było PLN.

Pomoże ktoś? :)

Pozdrawiam

Kiedyś coś takiego robiłe, już dokładnie nie pamiętam ale chyba ustawiałem na sztywno przypisania id języka z id waluty więc dowolna zmiana powodowała wyświetlenie odpowiedniej waluty.

Zobacz w ChangeCurrencyController.php i chyba w Tools.php jest funkcja która za to odpowiada.

Kiedyś coś takiego robiłe, już dokładnie nie pamiętam ale chyba ustawiałem na sztywno przypisania id języka z id waluty więc dowolna zmiana powodowała wyświetlenie odpowiedniej waluty.

Zobacz w ChangeCurrencyController.php i chyba w Tools.php jest funkcja która za to odpowiada.

Mam funkcję setCurrency z Tools tylko jak ją użyć przy załadowaniu strony?

Próbowałem wywołać ją  w index.php. init.php lub w header.php ale nic nie działa, nawet zwykłe echo :)

• 4 years later...