Jump to content
  • 0

Problem z włączeniem Przerwy technicznej

whoszek

Question

Witam użytkowników forum,

Używam Presty 1.6.1.4. na linuxpl, mam problem z konfiguracją przerwy technicznej.
Na początku konfiguracji sklepu ten tryb działał prawie prawidłowo. Prawie ponieważ ignorował podanie adresu IP admina i nie wpuszczał nikogo. Po kilkudziesięciu próbach "wmuszenia" adresu admina sklep wpuszcza wszystkich bez względu na ustawienie adresu IP i przełącznika "włącz sklep".
Na OVH zainstalowałem dla próby kolejną Prestę, też 1.6.1.4 i okazuje się, że tam wszystko działa idealnie.
PHP na obu w wersji 5.6, różnica jest taka, że na OVH jest bez SSL.
Co może być przyczyną i jak to naprawić?
Jakiś pomysł?

Pozdrawiam,
Wojtek

1 answer to this question

Recommended Posts

• 0

Co jeszcze bardzo ciekawe, oba sklepy to Presta 1.6.1.4 a różnią się tłumaczeniem i wyglądem niektórych elementów.

Jak w Preferencje => Przerwa techniczna klikam na "Dodaj mój IP" to Presta na Linuxpl nie reaguje na to a na OVH wstawia prawidłowy adres.

Sprawdzałem również zapis do bazy. Jak zmieniam ustawienie "Włącz sklep" to w ps_configuration PS_SHOP_ENABLE jest prawidłowo zmieniany wpis z 0 na 1 i odwrotnie.

Czyli problem będzie albo w jakimś pliku sklepu albo może w .htaccess?

Doinstalowałem również wczoraj moduł "Płatności24", który się pogryzł z modułem "Zgodność z wytycznymi prawnymi EU v2.0.1 - przez PrestaShop"

Może tu gdzieś jest pies pogrzebany?